Bevertė laikyta įmonė dabar vertinama daugiau nei 2 mlrd. dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-08-17 12:32 Komentarai: (0)
Praėjus keturiolikai mėnesių po to, kai analitikai nusprendė, kad įmonė bevertė, Thungela Resources padidino savo pelną 3000 procentų ir turi daugiau nei 2 mlrd. dolerių kapitalizaciją, praneša The Telegraph.

Thungela Resources yra įmonė, 2021 metų birželį atskirta nuo tarptautinio Anglo American koncerno. Ji yra Pietų Afrikos elektrinės anglies tiekėja. Kompanija baigė pirmąjį pusmetį uždirbusi 9,6 mlrd. Pietų Afrikos Respublikos randų (583 mln. dolerių), arba beveik 3000 procentų daugiau nei pernai.

Tai daugiausiai dėl Ukrainos karo sukeltos energetinės krizės, kuri lėmė anglies kainos šuolį. Pirmąjį pusmetį Thungela pardavinėjo anglį vidutiniškai po 240 dolerių už toną, o metais anksčiau – po 75 dolerius.

Nuo 2021 metų birželio mėnesio, kai Thungela buvo atskirta nuo Anglo American koncerno, jos akcijos išaugo daugiau nei 600 procentų, o bendrovės kapitalizacija šiuo metu siekia maždaug 2,3 mlrd. dolerių.

Mažiau nei prieš dvejus metus Boatman Capital analitikai tvirtino, kad Anglo American buvo pernelyg optimistiškai nusiteikęs dėl būsimų Thungela anglies pardavimo galimybių, tuo pačiu sumažindamas būsimas bendrovės išlaidas.

„Mūsų Thungela vertinimas yra nulinis“ – tuomet sakė Boatman analitikai.
 
Dar nėra komentarų