E.Musk vėl pardavė didelę Tesla akcijų dalį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-08-10 12:12 Komentarai: (0)
Prieš kelis mėnesius Elon Musk patikino, kad daugiau neketina parduoti Tesla akcijų. Dabar jis atsikratė akcijų už dar 7 mlrd. dolerių. Kaip jis pats teigia, siekdamas išvengti „avarinio pardavimo“, jei teismas nustatytų, kad jis turi perimti Twitter už iš anksto nustatytą sumą.

Rugpjūčio 5–9 dienomis Elon Musk pardavė beveik 8 milijonus Tesla akcijų už beveik 7 milijardus dolerių, teigiama bendrovės biržos pranešime.

Tesla įkūrėjas, pagrindinis akcininkas ir generalinis direktorius pardavė bendrovės akcijų už daugiau nei 20 mlrd. dolerių praėjusių metų pabaigoje siekiant surinkti lėšų mokesčiui pasinaudojus opcionu pirkti akcijas žemesne nei rinkos kaina, sumokėti. Tada, balandžio mėnesį jis išgrynino kitus paketus už 8,5 mlrd. dolerių, kad užsitikrintų finansavimą Twitter perėmimui. Po to jis paskelbė, kad neketina atsikratyti daugiau akcijų.

Prieš mėnesį Muskas nutraukė su Twitter sutartį dėl bendrovės įsigijimo už 44 mlrd. dolerių po 54,20 dolerių už akciją. Kaip priežastį jis nurodė, kad socialinio tinklo institucija jam nepateikė visos reikiamos informacijos apie neautentiškų paskyrų ir šiukšlių skaičių. Jo nuomone, jų procentas viršija 5 procentus vartotojų.

Iki pranešimo apie sutarties nutraukimą už Twitter akciją buvo mokama tik po mažiau nei 40 dolerių, o dienos šviesą išvydus informacijai, nuosmukiai pagilėjo, tačiau sekančiomis savaitėmis akcijos atšoko, o vakar sesijos pabaigoje buvo įvertinta beveik 43 doleriais už vienetą, virš 20 procentų mažesnė kaina nei Elon Musk pasiūlyme.

Twitter vadovybė atmeta milijardieriaus kaltinimus ir ketina priversti jį per teismą įvykdyti susitarimą. Tikimasi, kad šis klausimas spręsis spalį.

„Tikiuosi, kad mažai tikėtinu atveju, jei Twitter sudarys sutartį ir kai kurie akcijų partneriai pasitrauks iš pirkimo, svarbu išvengti staigaus Tesla akcijų pardavimo“ – savo sprendimą parduoti elektromobilių gamintojo akcijas paaiškina Elon Musk.

Atsakydamas į vartotojo klausimą, Tesla įkūrėjas pareiškė, kad jei sutartis su Twitter neįsigalios, jis vėl pirks elektrinių automobilių gamintojo akcijas.

Pagal susitarimą milijardierius yra atsakingas už finansavimo užtikrinimą tam, kad įsigyti Twitter akcijų už 33,5 mlrd. dolerių, o likusi dalis turi būti padengta skola. Matyt, Elon Musk jau sugebėjo įtikinti investuotojus prisijungti prie jo pasiūlymo – jie turėjo pažadėti Tesla įkūrėjui 7 mlrd. dolerių. Elon Musk ir Twitter sutartyje buvo nurodyta, kad jei kuri nors pusė ją sulaužys, ji sumokės milijardą dolerių. Turtingiausiam pasaulio žmogui šios sumos mokėti nereikės, jei teismas nustatys, kad portalo valdžia suklaidino Elon Musk arba įmonėje įvyko „reikšmingas nepageidaujamas įvykis“.
 
Dar nėra komentarų