Didžiausias lėšų atsiėmimas iš pasaulinių akcijų fondų per 9 savaites

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-06-24 18:45 Komentarai: (0)
Bank of America praneša, kad baimindamiesi JAV ekonomikos nuosmukio investuotojai didina grynųjų pinigų atsargas, rašo Bloomberg.

Savaitę, pasibaigusią birželio 22 dieną, iš pasaulio akcijų fondų atsiimta 16,8 mlrd. JAV dolerių, pranešė Bank of America bankas, remdamasi EPFR Global duomenimis.

JAV akcijų fondai pirmą kartą per septynias savaites sulaukė didesnio lėšų atsiėmimo nei buvo investuota naujų pinigų, o bendra suma siekia 17,4 mlrd. dolerių. Lėšų nutekėjimas iš obligacijų fondų sudarė 23,5 mlrd. dolerių. Investuotojai valdomą grynųjų pinigų sumą padidino 10,8 mlrd. dolerių, o turimą aukso kiekį už 0,6 mlrd. dolerių.

Bank of America strategai savo ataskaitoje teigė, kad bulių ir maškų rodiklio santykis išliko „itin meškiškoje“ srityje, o tai, jų nuomone, yra akcijų pirkimo signalas. Tuo pačiu jie atkreipia dėmesį, jog šiais metais investuotojai įsigijo akcijų už 195 mlrd. dolerių, o obligacijų pardavė už 193 mlrd. dolerių, o tai, jų nuomone, reiškia, kad apie akcijų rinkos kapituliaciją kalbėti dar negalima.

Praėjusią savaitę Bank of America prognozavo, kad dabartinė S&P500 „meškos rinka“ tęsis iki spalio mėnesio ir baigsis ties 3000 punktų lygiu, arba maždaug dvidešimt trimis procentais žemiau nei šiandien.
 
Dar nėra komentarų