SP500 kritimas per pirmąjį pusmetį gali būti didžiausias nuo 1932 metų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-06-23 16:40 Komentarai: (0)
JAV akcijų rinkos vienas iš pagrindinių indeksų SP500 šių metų pirmąjį pusmetį gali patirti didžiausią kritimą nuo pat 1932 metų. Nuo sausio mėnesio pradžios indeksas prarado virš 21 procento savo vertės.

SP500 yra akcijų rinkos indeksas, apimantis 500 didžiausią rinkos kapitalizaciją turinčių bendrovių, įtrauktų į Niujorko vertybinių popierių biržą ir NASDAQ. Tai daugiausia Amerikos įmonės. Indeksas laikomas pasaulio ekonomikos būklę parodančiu rodikliu.

Pasak Societe Generale stratego Manisho Kabros, dėl 70-ųjų infliacijos stiliaus šoko indeksas gali nukristi dar 33 procentais nuo dabartinio lygio iki 2525 punktų. Jo nuomone, kaip ir aštuntajame dešimtmetyje, yra rizika, kad investuotojai ims manyti, jog infliacija išliks aukšta ilgą laiką, o tada akcijų rinkos dalyviai sutelks dėmesį į realųjį, o ne į nominalųjį pelną vienai akcijai, o jis greičiausiai šiais metais bus neigiamas.

SP500 praėjusią savaitę pateko į meškų rinką. Nors antradienį „stipriai atšoko“, trečiadienį jis kiek krito, o tai rodo, kad atšokimas gali būti trumpalaikis.

Fiksuotų pajamų vertybinių popierių rinka taip pat turėjo sunkų pirmąjį pusmetį. Deutsche Bank strategų skaičiavimais, JAV obligacijų kainos taip smarkiai nenukrito nuo 1788-ųjų metų, t.y. prieš iždo sukūrimą.
 
Dar nėra komentarų