Volstryte daugiau insaiderių perka akcijas nei parduoda

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-05-27 16:24 Komentarai: (2)
Gegužę daugiau nei 1100 Amerikos įmonių vadovų įsigijo savo kompanijų akcijų, rodo Washington Service duomenys, kuriuos cituoja Bloomberg.

Yra tikimybė, kad pirmą kartą nuo 2020 metų kovo mėnesio perkančių vadybininkų skaičius viršys pardavėjų skaičių.

Viešai neatskleistos informacijos turėtojų savo įmonių akcijų pirkimo aktyvumo augimas buvo užfiksuotas ir 2015 metų rugpjūtį bei 2018 metų pabaigoje. Pirmuoju atveju po to įvyko rinkos atšokimas, o antruoju – sutapo su dugnu.

Balandį pirkėjų ir pardavėjų santykį rodantis rodiklis buvo 0,43, o gegužę šoktelėjo iki 1,04 reikšmės.

Be kita ko, per paskutinį išpardavimą savo įmonių akcijas pirko tokie viešai neatskleistos informacijos turėtojai kaip Howard Schultz, Starbucks generalinis direktorius ir Patrick Gelsinger, Intel generalinis direktorius.

Pačios įmonės taip pat noriai perka savo akcijas. Nuo sausio JAV bendrovės paskelbė apie 666 milijardų dolerių vertės išpirkimo planus, rodo Birinyi Associates duomenys.

„Ramina, kad jie taip pasitiki savo verslo ateitimi. Pažiūrėsime, ar ši tendencija išliks, ar viešai neatskleistos informacijos turėtojai ir toliau pirks, bet apskritai tai yra teigiamas signalas“ – komentavo Amundi Asset Management generalinis direktorius John Carey.
 
1.   Parašė Doncex   2022-05-27 21:41  

Teisybė yra atvirkščiai

 
2.   Parašė Petras Kurmelis   2022-05-28 10:02  

Insaideriai - tai tokie piniguočiai, kurie savo piniginės storiu gali amortizuoti tokius svyravimus, kokie mums, įskaitant taksistu ir namų šeimininkes, beveik neįsivaizduojamai.