Bankininkai nurodo, kada akcijų rinka pasieks dugną

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-05-26 15:32 Komentarai: (0)
Goldman Sachs ir Bank of America bankų strategai mano, kad JAV akcijų rinka smuks tol, kol FED neduos signalo apie pinigų griežtinimo pabaigą.

„FED nepasiūlė pagalbos rizikingam turtui ir, atrodo, toli gražu neketina įsikišti“ - Bank of America strategai rašo ataskaitoje, nurodydami, kad akcijų rinkos „streso“ rodikliai pasiekė tą lygį, kuriame centrinis bankas pradėjo veikti anksčiau.

„Manome, kad rinkos ir toliau bandys FED, tačiau rinkoje prireiks didesnės panikos, kad FED irgi imtų panikuoti“ – pridūrė jie.

Goldman Sachs banko strategai mano, kad išpardavimas JAV akcijų rinkoje tęsis tol, kol centrinis bankas neužsimins apie pinigų politikos griežtinimo pabaigą, o tai gali neįvykti tol, kol neatsiras recesijos perspektyva.

„Monetarinis sugriežtinimas istoriškai baigėsi maždaug trimis mėnesiais anksčiau, nei akcijų rinka pasiekė dugną, o švelninimas įvyko praėjus maždaug dviem mėnesiams po jo“ – pažymėjo jie.

Goldman Sachs mano, kad FED nesušvelnins pinigų politikos, kol nebus aišku, kad ekonomika artėja prie nuosmukio. Tačiau tuo pačiu banko specialistai pabrėžia, kad, kaip ir 2018 metų pabaigoje, gali pakakti tik signalo, jog griežtinimo rizika mažėja.
 
Dar nėra komentarų