Investuotojai kaupia grynuosius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-05-19 14:22 Komentarai: (0)
Bank of America atlikta fondų valdytojų apklausa parodė, kad jie kaupia grynuosius pinigus, nes blogėja pasaulinės ekonomikos perspektyvos ir baiminamasi dėl stagfliacijos.

Grynųjų pinigų suma, kurią turi investuotojai, valdantys iš viso 872 milijardų dolerių turtą, yra didžiausia nuo 2001 metų rugsėjo mėnesio, o tai, anot minimo banko atstovų, yra „itin meškiškas“ signalas.

Fondų valdytojai nurodo, kad didžiausią riziką kelia griežtėjantis centrinių bankų tonas ir politika. Toliau seka pasaulis nuosmukis. Be to, susirūpinimas dėl stagfliacijos yra didžiausias nuo 2008 metų.

Apklausos dalyviai nurodo, kad nepaisant galimo atšokimo meškų rinkos metu, akcijų rinka dar nepasiekė dugno. Taip pat paaiškėjo, jog technologijų akcijų šortinimas yra didžiausias nuo pat 2006 metų.

Apskritai investuotojai sutelkia dėmesį į grynuosius pinigus, žaliavas, sveikatos priežiūros įmones ir kasdieninių prekių gamintojus. Jie tikisi technologijų akcijų nuosmukio, taip pat kritimo Europos ir besivystančiose akcijų rinkose.

Apklaustieji prognozuoja, kad Amerikos Centrinio banko veiksmų, kuriais siekiama paremti akcijų rinką, galima tikėtis, kai S&P500 nukris iki 3529 punktų, t.y. dešimt procentų žemiau dabartinės indekso vertės.
 
Dar nėra komentarų