E.Musk sukrėtė rinką, Twitter akcijos pastebimai pinga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-05-13 15:26 Komentarai: (0)
Elon Musk nemėgsta jį supančios tylos. Iš pradžių jis atsidūrė dėmesio centre paskelbus apie Twitter įsigijimą. Šiandien jis informavo, kad su šiuo sprendimu šiek tiek susilaikys.

Ne taip seniai Elon Musk paskelbė, kad nusipirks socialinį tinklapį Twitter už 44 mlrd. dolerių. Tačiau šiandien įsigijimo dar teks palaukti. Twitter akcijos prieš prekybinės sesijos metu pigo net penktadaliu, tiesa, vėliau kritimas sumažėjo iki kiek daugiau nei vienuolikos procentų.

„Twitter sutartis laikinai sustabdyta, kol laukiama išsamios informacijos, patvirtinančios, ar šlamšto / netikros paskyros iš tikrųjų sudaro mažiau nei 5 procentus vartotojų“ – tviteryje rašė Elon Musk.

Mėnesio pradžioje netikrų arba nepageidaujamų paskyrų buvo mažiau nei 5 procentai tarp aktyvių vartotojų. Twitter teigė, kad tuo metu, kai bus baigtas sandoris su Elon Musk, jai gresia keletas pavojų, įskaitant tai, ar reklamuotojai ir toliau leis pinigus platformoje.

Turtingiausias pasaulio žmogus ir automobilių koncerno Tesla prezidentas Elon Musk teigė, kad vienas iš jo prioritetų bus pašalinti iš platformos „spam botus“.

Nuo šių metų pradžios Twitter akcijos pabrango apie penkis procentus.
 
Dar nėra komentarų