Kinijos ekonomika paaugo lėčiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-01-17 13:21 Komentarai: (0)
Kinijos ekonomika, kuri yra antra pagal dydį pasaulyje, per visus praėjusius metus paaugo 8.1 procento, arba lėčiau nei tikėjosi ekonomistai, kurie prognozavo, jog ji pasistiebs vidutiniškai 8.4 procento.

Per 2020 metus šios šalies bendrasis vidaus produktas dėl pandemijos paaugo tik 2.2 procento.

Tuo tarpu praėjusį ketvirtį lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, metinis Kinijos bendrojo vidaus produkto prieaugis siekė keturis procentus, kai ketvirtį prieš tai sudarė 4.9 procento. Laukta, kad šis rodiklis sieks vidutiniškai 3.6 procento.

Lyginant su praėjusių metų trečiu ketvirčiu, šios šalies ekonomika per ketvirtą ketvirtį ūgtelėjo 1.6 procento (laukta 1.1 procento prieaugio), o ketvirtį prieš tai ketvirčio prieaugis siekė tik 0.2 procento.

Be to, šiandien buvo paviešinti ir kiti naujausi Kinijos makroekonominiai duomenys. Paaiškėjo, jog gruodį metinis pramonės produkcijos prieaugis paspartėjo nuo 3.8 iki 4.3 procento, o laukta, kad šis rodiklis sudarys vidutiniškai 3.6 procento. Per visus praėjusius metus pramonė šioje šalyje paaugo 9.6 procento.

Mažmeninės prekybos metinis prieaugis praėjusį mėnesį palyginus su lapkričiu, sumažėjo nuo 3.9 iki 1.7 procento, o prognozuota, kad sieks vidutiniškai 3.7 procento. Per visus praėjusius metus šis rodiklis Kinijoje pakilo 12.46 procento.

Ilgalaikio pobūdžio investicijų metinis prieaugis gruodį, palyginus su lapkričiu, Kinijoje sulėtėjo nuo 5.2 iki 4.9 proceto, o laukta, kad kris iki vidutiniškai 4.8 procento. Bedarbystės rodiklis gruodį šioje šalyje paaugo nuo penkių procentų iki 5.1 procento.
 
Dar nėra komentarų