Yra ženklų, kad akcijų rinka pasiekė piką

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-12-07 15:03 Komentarai: (0)
Bank of America banko strategai teigia, kad didžiausia pasaulyje Amerikos akcijų rinka pasiekė aukščiausią tašką, praneša naujienų agentūra Reuters.

Strategai primena, kad piko ženklai tai: sumažėjęs investuotojų prekiaujamų įmonių skaičius, išaugęs nepastovumas ir palūkanų didėjimo perspektyva. Jie nurodo, kad visi šie ženklai šiuo metu jau egzistuoja rinkoje.

Vos penkios didžiausios technologijų įmonės sugeneravo 71 procentą iš viso beveik dvidešimties procentų Amerikos akcijų rinkos augimo. Nepastovumo padidėjimas aiškiai matomas, ypač praėjusią savaitę, kai atskiromis dienomis buvo dideli indeksų judėjimai.

Taip pat vis stiprėja įsitikinimas, kad FED pradės sparčiau kelti palūkanų normą. Jis sustiprėjo po to, kai centrinio banko vadovas Jerome Powell praėjusią savaitę liudijime Kongrese kalbėjo apie būtinybę „keliais mėnesiais“ paspartinti obligacijų pirkimo mažinimą ir taip pat vienareikšmiškai atsisakė teiginio, kad aukšta infliacija yra laikino pobūdžio.

„Palūkanų kėlimas, nepastovumas ir divergencija dažnai rodė, kad rinka pasiekė piką“ – pažymi Bank of America banko strategai.
 
Dar nėra komentarų