Atšokimas Volstryte po penktadienio išpardavimo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-11-30 01:19 Komentarai: (0)
Pirmadienio sesija Volstryte atnešė atšokimą po penktadienio išpardavimo, kuris buvo didžiausias nuo 2021 metų pradžios: Nasdaq 15782.84 (+1.88%), S&P500 4655.27 (+1.32%), Dow Jones 35135.94 (+0.68%). Nuotaikos rinkose pagerėjo po išankstinės informacijos, kad koronaviruso omikrono variantas greičiausiai nepasunkins ligos eigos.

Remiantis atskirų šalių sanitarinių tarnybų pranešimais, naujas koronaviruso variantas, vadinamas Omikronu, jau paplitęs Afrikoje, Europoje, Azijoje ir Australijoje. Izraelis ir Japonija uždaro sienas, kitos šalys įveda tolesnius kelionių iš Pietų Afrikos šalių apribojimus.

Amerikos prezidentas Joe Biden prisidėjo prie nuotaikų pagerėjimo Volstryte, pirmadienį pareikšdamas, kad neketina įvesti karantino. Jis pridūrė, kad naujos viruso atmainos atėjimas į šalį „iš tikrųjų neišvengiamas“. Pirmadienį Baltuosiuose rūmuose pasakytoje kalboje Joe Biden teigė, kad naujojo varianto atsiradimas „kelia susirūpinimą, bet ne paniką“, ir sakė, kad vakcinacija ir toliau bus pagrindinis antivirusinės strategijos akcentas.

Baimės susilpnėjimas buvo matomas pinigų sraute iš obligacijų rinkos į akcijų rinką, be to, fiksuotas augančių įmonių akcijų pastebimas atšokimas. Investuotojai pirmiausiai ir daugiausia pirko naujų technologijų įmonių nuosavybės vertybinius popierius.

Moderna akcijų kaina pirmadienį pašoko net beveik dvyliką procentų po to, kai įmonės vadovas Paul Burton pareiškė, vakcina nuo naujojo Covid-19 varianto gali būti paruošta kitų metų pradžioje. Tuo tarpu Pfizer vertybiniai popieriai po pirminio brangimo sesijos pradžioje, ėmė nuosekliai pigti ir galiausiai nuvertėjo net trimis procentais.

Carnival ir Norwegian Cruise Line Holdings rinkos vertės išaugo apie vieną procentą, o Royal Caribbean Cruises – beveik trimis procentais dėl platesnio atsigavimo turizmo sektoriuje po penktadienio išpardavimo.

Merck akcijos atpigo virš penkių procentų po to, kai Citi sumažino savo rekomendaciją dėl bendrovės akcijų iki „neutralios“ nuo „pirkti“. Be to, kompanijos vadovybė pranešė, kad potencialūs vaistais nuo koronaviruso gali būti mažiau efektyvūs nei prieš tai manyta.

Chevron ir Exxon Mobil kapitalizacija augo beveik po vieną procentą atsižvelgiant į ženkliai išaugusias žalios naftos kainas pasaulio rinkose po penktadienį buvusio didelio jų kritimo.
 
Dar nėra komentarų