Vokietijos birža pratęsia prekybos laiką

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-11-25 14:25 Komentarai: (0)
Netrukus Vokietijos birža Deutsche Boerse leis investuotojams prekiauti Frankfurte iki 22 valandos vietos laiku (iki 23 valandos Lietuvos laiku). Tai rodo didėjančią konkurenciją tarp biržų, kurios stengiasi pritraukti klientų.

Prailgintas prekybos laikas įsigalios lapkričio 29 dieną ir bus taikomas akcijoms, biržoje prekiaujamiems fondams (ETF) ir investiciniams fondams. Vokietijos vertybinių popierių biržos operatorius paskelbė, kad tai įmanoma dėl naujos Eurex Clearing pristatytos vertybinių popierių kliringo platformos.

„Dėl pailgėjusių prekybos valandų investuotojai galės vėlai vakare reaguoti į įvykius Amerikos rinkose ir pasinaudoti prekybos biržoje privalumu“ – teigė Deutsche Boerse.

Pasak rinkos dalyvių, šis žingsnis gali padidinti Vokietijos biržos Deutsche Boerse prekybos apimtis, bet taip pat padidinti sąnaudas, tuo pačiu priversdamas konkurentus apsvarstyti panašų žingsnį.

Tai naujausias biržos operatorių žingsnis, siekiant padidinti pajamas, leidžiant investuotojams prekiauti rinkose skirtingose ​​laiko juostose. Kai kurios biržos, pavyzdžiui, Maskvoje, jau pratęsė prekybos laiką, kad pritrauktų Azijos klientus, o kitos, pavyzdžiui, Tokijas, imasi pirminių žingsnių šia kryptimi.

Mažmeniniai investuotojai iš Vokietijos kol kas galėjo prekiauti iki 22 valandos vietos laiku, tačiau tik per platformą Tradegate, kuria naudojasi ir profesionalūs investuotojai.

Šiandieninės prekybos sesijos metu Deutsche Boerse akcijos nežymiai brangsta, o nuo šių metų pradžios jų kaina pakilo virš keturių procentų. Palyginimui, pagrindinio Vokietijos akcijų rinkos indekso DAX vertė šiais metais padidėjo apie šešioliką procentų.

Panašūs straipsniai:

(Pasaulis,finansai,investavimas)

2024-04-18 » Juanis kyla SWIFT sistemoje
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius

 
Dar nėra komentarų