Pajamingumo kritimas padėjo JAV akcijų rinkai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-11-25 01:34 Komentarai: (0)
Paskutinė standartinė sesija šią savaitę JAV akcijų rinkoje prasidėjo pagrindinių indeksų kritimu ir baigėsi augimu arba beveik visų nuosmukių panaikinimu Dow Jones atveju: Nasdaq 15845.23 (+0.44%), S&P500 4701.46 (+0.23%), Dow Jones 35804.38 (-0.03%).

Kaip ir ankstesnėse šios savaitės sesijose, obligacijų pajamingumas turėjo didelę įtaką akcijų rinkai. Pradžioje jis augo, o tuomet akcijos pigo, paskui nukrito ir akcijos pradėjo kilti.

„Pakartotinai paskyrus Powell FED pirmininku, rinka perėmė iš naujo atidarymo idėją, o tai atmeta bet kokias grėsmes ar baimes, kurias galime turėti dėl Covid-19 infekcijų augimo“ – sakė U.S. Bank Wealth Management vyresnysis investicijų strategas Rob Haworth.

„Rinkos siekia išsiaiškinti, ar šios savaitės nuosmukiai yra korekcijos pradžia, ar tik didėjantis neapibrėžtumas, skatinantis srautus. Didelė problema yra tolesni Covid-19 pandemijos apribojimai ir centrinio banko judesiai, būtent tai veikia nuotaiką“ – sakė CMC Markets vyriausiasis rinkos analitikas Mike Hewson.

Dėl sutrumpėjusios prekybos savaitės investuotojai trečiadienį gavo daug makro duomenų, kurie iš esmės parodė teigiamą ekonomikos vaizdą.

Investuotojai daugiausia dėmesio skyrė lapkričio mėnesio Federalinio rezervo banko posėdžio protokolui. Jis rodo, kad infliacijos spaudimas JAV gali trukti ilgiau, nei manyta anksčiau. Protokole priduriama, kad palūkanų normos gali kilti greičiau nei šiuo metu manoma, jei infliacija ir toliau viršys FED tikslą.

„Bendrai dalyviai suvokia dabartinį aukštą infliacijos lygį kaip daugiausia atsigavimo nulemtus veiksnius, kurie greičiausiai yra laikini, tačiau pripažino, kad infliacijos spaudimas JAV gali trukti ilgiau, nei buvo vertinta anksčiau“ – rašoma protokole.

„Kai kurie posėdžio dalyviai aptarė riziką, kad, atsižvelgiant į pastaruoju metu pakilusius infliacijos lygius, visuomenės ilgalaikiai infliacijos lūkesčiai gali išaugti virš Komiteto ilgalaikio infliacijos tikslo atitinkančio lygio, o tai gali apsunkinti Komiteto dviejų procentų infliacijos pasiekimą ilgesniu laikotarpiu“ – skelbia Amerikos Centrinio banko posėdžio protokolas.

„Daugelis dalyvių pažymėjo, kad Komitetas turėtų būti pasirengęs pakoreguoti turto pirkimo tempą ir padidinti tikslinį federalinių fondų normos diapazoną anksčiau, nei šiuo metu prognozuoja dalyviai, jei infliacija ir toliau viršys Komiteto tikslus atitinkantį lygį“ – teigiama pranešime.

Iš bendrovių per trečiadienio sesiją Volstryte Nordstrom akcijos prarado net dvidešimt devynis procentus savo vertės po to, kai mažmenininkas pareiškė, kad darbo sąnaudos sumažino jo ketvirčio pelną ir perspėjo, kad prieš švenčių sezoną parduotuvėse trūks produktų.

GAP rinkos vertė sumažėjo net dvidešimt keturiais procentais įmonei sumažinus visų metų pelno prognozę ir paskelbus, kad dėl tiekimo grandinės sutrikimų pajamos gali būti iki 650 mln. dolerių mažesnės nei buvo tikėtasi anksčiau.

Deere akcijų kaina pakilo virš penkių procentų. Trečiojo ketvirčio pelnas vienai akcijai buvo 4,12 dolerių, palyginti su lūkesčiais, kad sieks 3,9 dolerius. HP įmonės pelnas akcijai taip pat viršijo analitikų prognozių vidurkį, tad jos kapitalizacija trečiadienį šoktelėjo virš dešimt procentų.
 
Dar nėra komentarų