Kontraversiški FED vadovo sandoriai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-10-20 14:41 Komentarai: (2)
The American Prospect organizacijos analizuotų dokumentų rezultatai parodė, kad FED vadovas Jerome Powell 2020 metų spalio mėnesį, prieš pat išpardavimą rinkoje, pardavė akcijas už nuo 1 iki 5 mln. dolerių.

Tikslus sandorio dydis nežinomas, nes Jerome Powell formoje nurodė tik diapazoną. Buvo parduoti Vanguard Total Stock Market Index Fund vertybiniai popieriai. Sandoris įvyko 2020 metų spalio pirmą dieną, o per kitas keturias savaites Dow Jones Industrial indeksas prarado apie šešis procentus savo vertės. Spalis buvo blogiausias mėnuo Niujorko vertybinių popierių biržoje nuo 2020 metų kovo.

Tai buvo sunkių derybų dėl kito JAV ekonomikos skatinimo paketo, kurio detalės Jerome Powell buvo gerai žinomos, laikotarpis. Jis viešai perspėjo, kad derybų nesėkmė turės labai blogų pasekmių JAV ekonomikai. Akcijų pardavimo dieną FED vadovas keturis kartus susitiko su tuometiniu Iždo sekretoriumi Steven Mnuchin.

Jerome Powell nėra pirmasis Federalinių rezervų atviros rinkos komiteto (FOMC) narys, sukėlęs ginčus dėl savo akcijų rinkos sandorių. Dalaso FED skyriaus vadovas Robert Kaplan ir Bostono FED skyriaus vadovas Eric Rosengren neseniai paskelbė apie ankstyvą pasitraukimą po to, kai buvo atskleisti jų dideli praėjusių metų sandoriai akcijų rinkoje.

Amerikos Centrinio banko vadovo pavaduotojas Richard Clarida taip pat buvo kritikuojamas dėl savo veiklos biržoje. Nesutarimai dėl Jerome Powell sandorių gali pakenkti jo paskyrimui kitai FED vadovo kadenciją. Prezidentas Joe Biden dar nepriėmė sprendimo šiuo klausimu.

JAV įstatymai nedraudžia FOMC nariams sudaryti sandorius rinkose. FED vidinis elgesio kodeksas tik nurodo, kad jie negali naudotis viešai neatskleista informacija spekuliuoti turtu. Jie taip pat negali atlikti rinkos sandorių laikotarpiu nuo šeštadienio prieš FOMC posėdį iki ketvirtadienio po susitikimo (Jerome Powell niekada nepažeidė šios taisyklės.) Elgesio kodeksas taip pat rekomenduoja FED pareigūnams vengti sandorių, kurie gali atrodyti įvykdyti paveikiant viešai neatskleistai informacijai.

Kai paaiškėjo Robert Kaplan, Eric Rosengren ir Richard Clarida sandoriai, Jerome Powell pasirodė, kad vidinis reguliavimas yra per daug laisvas.

„Jų nepakanka, kad būtų išlaikytas visuomenės nuomonės pasitikėjimas mumis“ - sakė FED vadovas.

Panašūs straipsniai:

(Amerika,ekonomika,finansai)

2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius
2024-04-15 » Mažmeninė prekyba JAV augo sparčiau nei laukta
2024-04-15 » Goldman Sachs nudžiugino

 
1.   Parašė kibiras   2021-10-20 17:31  

Koks skirtumas. Jis atidirba rokfeleriams ir rotsildams ai ir dar vienai tautai, ten kur silta ir ilgos nosys

 
2.   Parašė Doncex   2021-10-20 21:23  

Institicinis insaideris