N.Roubini: mes esame skolų spąstuose

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-09-23 13:18 Komentarai: (1)
2008 metų finansų ir ekonominę krizę tiksliai numatęs amerikiečių ekonomistas Nouriel Roubini mano, kad pasaulis susiduria su kita.

„Bijau, kad esame skolų spąstuose“ - sakė minimas ekonomistas.

„Kai centriniai bankai norės užgesinti netradicinę pinigų politiką, esant tokiems skolos rodikliams kyla pavojus, jog bus žlugimas obligacijų rinkoje, kredito rinkoje, akcijų rinkoje ir ekonomikoje. Todėl jie yra skolų spąstuose ir negali normalizuoti palūkanų normų politikos“ - pridūrė Nouriel Roubini.

Ekonomistas atkreipė dėmesį, kad itin laisva pinigų politika ir fiskalinė stimuliacija laikomos būtinomis, nes pandemija pradėjo smaugti pasaulio ekonomiką. Tačiau jis tuo pačiu nurodė į kraštutinį tokių veiksmų poveikį. Nouriel Roubini mano, kad esant dabartiniam privačių ir valstybės skolų lygiui, neįmanoma nesukeliant kracho normalizuoti pinigų politikos normų.

„Todėl manau, kad mažiausio pasipriešinimo kelias yra likviduoti tikrąją nominalios fiksuotų palūkanų skolos vertę didinant infliaciją“ - sakė jis.

Nouriel Roubini prognozuoja, kad laikui bėgant palūkanos neišvengiamai didės ir tai lėtins augimą, o tai savo ruožtu gali sukelti stagfliaciją.
 
1.   Parašė georgijus   2021-09-28 17:22  

sena chrestomatine tiesa - jei skola virsija 110 proc. tu jau skolu spastuose. isejimas is skolu spastu yra labai skausmingas procesas