NYSE rengia naują turto klasę

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-09-15 15:24 Komentarai: (0)
Niujorko vertybinių popierių birža (NYSE) padeda sukurti naują į biržos sąrašus įtraukto turto klasę, susijusią su aplinkai naudinga veikla. Tai atsakas į didėjančią tvarių investicijų paklausą.

NYSE bendradarbiauja su Intrinsic Exchange Group, kad sukurtų Natural Asset Companies (NAC), t.y. Gamtinio turto bendroves. Dėl NAC gamtos išteklių savininkai, tokie kaip ūkininkai, galės kurti įmones, kurios konkrečioje vietoje vykdo ekosistemai naudingą veiklą. Tada tokia įmonė galėtų patekti į viešąją rinką.

Skirtumas bus tas, kad vietoj kapitalo pritraukimo balansui stiprinti, Gamtinio turto bendrovės iš investuotojų surinktus pinigus panaudos aplinkai naudingai veiklai.

„Dabar tikrai reikia, kad fondai, šeimų patikėjimo fondai ir vis dažniau tradiciniai instituciniai investuotojai išreikštų investavimo motyvą - apsaugoti ir išsaugoti aplinką bei užtikrinti, kad gamtos ištekliai, kuriais grindžiama kita ekonominė veikla, išliktų gyvybingi“ - tikino NYSE vyriausiasis veiklos vadovas Michael Blaugrund.

Skelbdama periodines ataskaitas, NAC naudos finansinius savo veiklos vertės apskaičiavimus, remdamasi IEG parengtais kriterijais. NYSE ketina ketvirtąjį ketvirtį pateikti JAV vertybinių popierių komisijai NAC sąrašo kotiravimo ir apskaitos standartus.
 
Dar nėra komentarų