„Iššovė“ Robinhood

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-08-04 15:25 Komentarai: (0)
Populiarios JAV prekybos programėlės kūrėjos Robinhood akcijos per antradienio sesiją pabrango net 24 procentais ir jos jau trečdaliu brangesnės nei debiutinę dieną biržoje, o šiandien jų vertė toliau auga. Įmonė buvo pradėta klasifikuoti kaip „memų“ akcijos.

Tokio tipo kompanijų akcijos yra populiarios tarp mažmeninių investuotojų, koordinuojančių savo veiklą WallStreetBets forume, kuris yra Reddit servise. Šiai „memų“ grupei iki šiol priklausė GameStop, AMC ir BlackBerry, kurių akcijos per pirmąsias metų savaites pašoko taip „išspaudžiant“ trumpąsias pozicijas, kurias šiose akcijose užėmė rizikos draudimo fondai. Tam smulkieji investuotojai dažnai naudojo Robinhood programėlę.

Tuo metu Robinhood taikė drakoniškus apribojimus pozicijoms, užimamoms „memų“ akcijose, dėl kurių daugelis investuotojų pateikė ieškinius. Tačiau dabar atrodo, kad Robinhood vėl gerai vertinamas WallStreetBets. Pastarosiomis dienomis šiame forume tai buvo dažniausiai minima kompanija.

Robinhood taip pat gavo pasitikėjimo balsą iš ARK fondo, priklausančio rinkos guru Cathie Wood. Fondas nupirko beveik 2,2 mln. šios bendrovės akcijų, kurių bendra vertė 148 mln. dolerių.

Analitikai, turintys „bulišką“ požiūrį į Robinhood akcijas, nurodo, kad labai sparčiai auga jos prekybos programos vartotojų skaičius: 2021 metais kovo mėnesį jų buvo 18 milijonų, o prieš metus - 7,2 milijono. Remiantis dabartiniais vertinimais, jų jau padaugėjo iki 22 milijonų.

„Kadangi Robinhood plečiasi ir į kitas finansavimo formas, įskaitant korteles „Pirk dabar, mokėk vėliau“, manau, kad jos 22 milijonų vartotojų armija augs ir taps galingesnė. Todėl sakau, kad Robinhood akcijas galima įsigyti“ - sakė vedantis populiariąją CNBC laidą „Mad Money“ Jim Cramer.

Šiandien prieš prekybinės sesijos metu Robinhood akcijos brangsta apie keturiolika procentų.
 
Dar nėra komentarų