Didžiausias pensijų fondas rekordiškai sumažino JAV obligacijų kiekį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-08-02 16:05 Komentarai: (0)
GPIF arba Japonijos vyriausybės pensijų investicinis fondas, kuris yra didžiausias tokio tipo fondas pasaulyje, rekordiškai sumažino turimų Amerikos iždo vertybinių popierių dalį savo portfelyje.

Praėjusiais finansiniais metais, kurie baigėsi kovo mėnesį, didžiausias pasaulyje pensijų fondas užsienio turto dalyje savo turimų Amerikos valstybinių obligacijų kiekį sumažino nuo 47 iki 35 procentų, rodo Bloomberg analitikų, atidžiau pažvelgusių į naujausius duomenis, analizė.

Tuo tarpu padidėjo Europos valstybių (Vokietijos, Italijos, Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos) skolos dalis Japonijos pensijų fondo portfelyje (tam išleista 5,72 trilijono jenų (52 mlrd. dolerių), kuris įgyvendina naują investicijų planą, pagal kurį šis fondas taip pat sumažino priklausomybę nuo Japonijos vyriausybės obligacijų ir vietoj to investavo į pelningesnes akcijas bei užsienio vyriausybių obligacijas. Fondo grąžą per praėjusius finansinius metus iš investicijų į užsienio obligacijas siekė 7,1 procento.

Tačiau reikia prisiminti, kad JAV iždo vertybinių popierių dalis minimo fondo portfelyje gerokai išaugo prieš metus, ypač tų, kurių terminas yra trumpesnis. Tuo metu GPIF svarstė naują investicijų planą ir galbūt perteklinės lėšos buvo tik laikinai paliktos JAV vyriausybės skoloje, kol Japonijos milžinas, turintis 1,7 trilijono dolerių turtą, pasirinko ilgesnio laikotarpio savo valdomų lėšų paskirstymą - investavimą.
 
Dar nėra komentarų