Veiklą nutraukia fondas šortines GameStop akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-06-22 16:14 Komentarai: (0)
Londone veikiantis rizikos draudimo fondas White Square Capital, kuris tikėjosi uždirbti iš GameStop akcijų kainos kritimo, bus uždarytas. Priežastis yra dideli fondo nuostoliai dėl šių sandorių.

White Square Capital veikė nuo 2012 metų, o jam vadovavo Florian Kronawitter, kuris anksčiau dirbo Merrill Lynch investiciniame banke bei dar anksčiau buvo turto valdymo įmonės Paulson & Co. prekiautojas. Kaip pranešė Financial Times, fondas investuotojams pareiškė, kad šį mėnesį nutrauks savo veiklą ir grąžins pinigus.

Minimas hedge arba rizikos draudimo fondas, kurio valdomo turto vertė piko metu buvo pakilusi iki maždaug 440 milijonų dolerių, sausio mėnesį aktyviai šortino GameStop akcijas, t.y. siekė uždirbti iš jų kainos kritimo.

Primename, kad bendrovės GameStop, kuriai priklauso vaizdo žaidimų parduotuvių tinklas, akcijos sausį per labai trumpą laiką pabrango daugiau nei 1600 procentų. Didžiulę paklausą lėmė daugybė individualių investuotojų, derinančių savo sprendimus per Reddit platformą. Jų tikslas buvo išspausti vadinamąsias trumpąsias arba šortų pozicijas GameStop vertybinių popierių atžvilgiu, t.y. priversti trumpąsias pozicijas užimančius fondus jas uždaryti dėl įspūdingo akcijų kainos šuolio.

Tai sukėlė didžiulius nuostolius daugeliui rizikos draudimo fondų, t.y. Malvin Capital ir Light Street Capital. Tačiau šiems fondams pavyko išgyventi, skirtingai nei White Square Capital. Tai pirmas subjektas, priverstas užsidaryti dėl trumpųjų pozicijų GameStop akcijų atžvilgiu išspaudimo.

Pasak Financial Times šaltinių, White Square Capital fondas praeityje pasirodė gerai ir generavo investuotojams dviženklę grąžą. Vien praėjusiais metais fondo investicinė grąža buvo maždaug devyniolika procentų.
 
Dar nėra komentarų