Šeštoji savaitė iš eilės, kai fiksuojamas pinigų nutekėjimas iš bitkoinų rinkos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-06-22 14:37 Komentarai: (0)
Kinijos valdžios institucijų veiksmų išsigandę investuotojai ir toliau atsiima pinigus iš bitkoinų rinkos ir su šia kriptovaliuta susijusių produktų, praneša Reuters cituodama CoinShares duomenis.

Skaitmeninio turto valdymo bendrovė pranešė, kad praėjusią savaitę iš bitkoinų rinkos atsiimta 89 mln. dolerių, o nuo metų pradžios - 487 milijonai dolerių.

Visoje kriptovaliutų rinkoje trečią savaitę iš eilės vyko pinigų nutekėjimas. Šį kartą jis siekė 79 milijonus dolerių. Tai ilgiausias toks laikotarpis nuo 2018 metų vasario, nurodo CoinShares. Vien per šį mėnesį iš kriptovaliutų rinkos grynąją verte atsiimtos jau 210,5 mln. dolerių vertės lėšos.

„Šešių savaičių iš eilės pinigų nutekėjimą iš bitkoinų rinkos nulėmė aplinkosaugos problemų ir vis labiau antagonistinės reguliavimo aplinkos Kinijoje derinys“ - sakė pasaulinis Forex.com rinkos tyrimų vadovas Matt Weller.

„Kai šios temos vis dar galioja ir kainos yra žemos, gali praeiti šiek tiek laiko, kol pradėsime matyti dar vieną ilgalaikių lėšų įplaukų laikotarpį“ - pridūrė jis.

Tuo tarpu iš eterio rinkos per savaitę atsiimtos tik 1.9 mln. dolerių vertės lėšos, kai savaitę prieš tai - 14.6 milijono dolerių. Savaitės prekybos investicijų į eterio produktus apimtys smarkiai sumažėjo. Nuo gegužės mėnesio aukštumų jos krito net aštuoniasdešimt procentų.
 
Dar nėra komentarų