Kinijos Liaudies bankas vis labiau smogia kriptovaliutoms

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-06-21 15:03 Komentarai: (1)
Kinijos Centrinis bankas pirmadienį pranešė paraginęs bankus ir kitas finansines institucijas imtis griežtesnių veiksmų susijusių su kriptovaliutų rinka, rašo naujienų agentūra Reuters.

Kinijos Liaudies banko atstovų susitikimas su finansų įstaigų, tokių kaip Agricultural Bank of China (AgBank), China Construction Bank (CCB), Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) ir Alipay įvyko po to, kai Kinijos valdžia pareikalavo imtis radikalių priemonių, susijusių su kriptovaliutų prekyba.

Kinijos Centrinis bankas paragino institucijas atlikti išsamų klientų sąskaitų patikrinimą, kad būtų galima nustatyti dalyvaujančius sandoriuose.

„Spekuliacinė kriptovaliutų prekyba ardo ekonominę ir finansinę tvarką. Tai taip pat kelia nusikalstamos veiklos, tokios kaip neteisėtas turto perdavimas ir pinigų plovimas, riziką“ - tikina Kinijos Liaudies bankas.

Susitikime dalyvavusios minėtos Kinijos finansų institucijos bendrame pareiškime paskelbė, kad imsis deramo kruopštumo nustatydamos neteisėtą skaitmeninio turto prekybos veiklą ir uždarydamos įtartinas sąskaitas.

Po pietų vienoje iš kriptovaliutų biržų bitkoinas buvo atpigęs apie devynis procentus iki 32545.63 tūkstančių dolerių, o eterio kaina buvo nukritusi net apie tryliką procentų iki 1966.48 tūkstančių dolerių.
 
1.   Parašė vunnu   2021-06-21 15:40  

greit tik Afrikos aborigenai gales anonimiskai ir decentralizuotai kripto naudot