Nelauktai Amerikoje padaugėjo bedarbių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-06-17 16:02 Komentarai: (0)
Per savaitę Amerikoje nelauktai paaugo naujų bedarbių skaičius, kai prieš tai šis rodiklis pirmą kartą po ilgos pertraukos smuktelėjo žemiau keturių šimtų tūkstančių.

Šįkart per savaitę JAV priskaičiuota 412 tūkstančių naujų bedarbių, arba daugiausiai per pastarąjį vieno mėnesio laikotarpį, kai laukta, jog šis rodiklis bus pastebimai mažesnis ir sieks vidutiniškai 359 tūkstančius. Tiesa, ankstesnės savaitės rodiklis sumažintas tūkstančiu iki 375 tūkstančių.

Tuo pačiu tai jau septyniolikta savaitė iš eilės kai savaitinis naujų bedarbių skaičius neviršija 800 tūkstančių ir šešta iš eilės kai šis rodiklis yra žemesnis už penkis šimtus tūkstančių.

Keturių savaičių slenkamasis vidurkis, išlyginantis skaičiaus nepastovumą, palyginti su ankstesnės savaitės vidurkiu, sumažėjo dešimtą savaitę iš eilės. Šis rodiklis krito nuo 403 iki 395 tūkstančių. Tai žemiausias lygis nuo pat praėjusių metų pirmojo pavasario mėnesio.

Žmonių, jau gaunančių paramą, vadinamos tęstinės paraiškos, skaičius per savaitę nežymiai pakilo nuo 3,517 iki 3,518 milijonų, o laukta, kad jis smuks iki vidutiniškai 3,43 milijonų. Apie šį rodiklį pranešama su vienos savaitės vėlavimu. Prieš metus, prieš įsibėgėjant koronaviruso pandemijai, jis siekė 3,44 milijonus.
 
Dar nėra komentarų