Bitkoinas - tai burbulas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-06-16 13:26 Komentarai: (0)
Vienas garsiausių Amerikos investuotojų Richard Bernstein mano, kad bitkoino burbulas atitraukia investuotojus nuo tų rinkos dalių, kurios siūlo didžiausią pelną.

„Tai beprotiška. Bitkoinas yra meškų rinkoje, bet visiems jis patinka. O nafta yra bulių rinkoje ir apie ją visai nesigirdi. Niekam nerūpi“ - sakė jis.

Richard Bernstein Advisors generalinis direktorius ir vyriausiasis investicijų vadovas mano, kad nafta šiuo metu yra labiausiai ignoruojama bulių rinka.

„Mes turime šią didžiulę bulių rinką žaliavose ir visi sako, kad tai nesvarbu“ - pažymėjo jis.

Nuo šių metų pradžios WTI rūšies žaliavinė nafta pabrango 48,7 procento, o per pastaruosius vienerius metus - aštuoniasdešimt aštuoniais procentais.

Richard Bernstein mano, kad dinamiškai praėjusių metų pabaigoje ir šių metų pradžioje didėjusios bitkoino vertės ilgalaikėje perspektyvoje nepavyks išlaikyti. Jo nuomone, skubėti įsigyti bitkoinų ir kitų kriptovaliutų yra pavojinga.

„Burbulai nuo spekuliacijų skiriasi tuo, kad burbulai persmelkia visą visuomenę. Jie išeina už finansų rinkos ribų. Tai tikrai pasakytina apie kriptovaliutas dabar ir tikriausiai apie daugelį naujų technologijų kompanijų, nes matote, kad žmonės pradeda apie jas kalbėti vakarėliuose“ - atkreipė dėmesį minimas investuotojas.

Richard Bernstein prognozuoja, kad infliacija nustebins daugelį investuotojų.

„Po šešių, gal dvylikos ar aštuoniolikos mėnesių investuojantys į augančias bendroves pradės pirkti įmones iš energetikos, medžiagų ar pramonės segmentų, nes paaiškės, kad būtent čia yra augimas“ - reziumavo jis.
 
Dar nėra komentarų