Kinijos valiutų atsargos didžiausios per daugiau nei penkerius metus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-06-07 14:28 Komentarai: (0)
Amerikos dolerio silpnėjimas oficialias Kinijos užsienio valiutos atsargas pakėlė iki aukščiausio lygio nuo 2016 metų pradžios.

Kinijos Liaudies bankas pranešė, kad gegužės pabaigoje Kinijos užsienio valiutų atsargų vertė buvo 3,22 trln. dolerių, kas yra didžiausia suma nuo 2016 metų sausio mėnesio ir beveik 24 mlrd. dolerių daugiau nei balandžio pabaigoje.

Ekonomistai prognozavo, jog jie paaugs mažiau iki vidutiniškai 3,208 trilijono dolerių.

Priešingai nei atrodo, oficialūs šios Azijos atstovės rezervai auga gana lėtai, atsižvelgiant į tarptautinės prekybos perteklių, kuris ištisus mėnesius buvo išlaikytas aukštas, didelį užsienio investuotojų susidomėjimą Kinijos turtu ir išlaidas užsienio kelionėms, kurias slopino pandemija.

Kinijos Liaudies bankas vis dar nesiryžta pirkti užsienio valiutų iš rinkos dideliu mastu - gegužę atsargų vertė padidėjo daugiausia dėl dolerio susilpnėjimo euro atžvilgiu. Dolerinio nominalo atsargos tikriausiai sudaro apie 60 procentų Centrinio banko portfelio, o euras - apie 30 procentų. Todėl susilpnėjęs doleris palyginti su euru padidina „euro“ turto vertę dolerine išraiška.

Kinijos Liaudies banko santūrumas lemia juanio stiprėjimą. Šios šalies nacionalinė valiuta pastarosiomis savaitėmis buvo brangiausia per pastaruosius penkerius metus.
 
Dar nėra komentarų