Amerikiečiai negalės investuoti į dar didesnį skaičių Kinijos įmonių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-06-04 14:48 Komentarai: (0)
Prezidentas Joe Biden išplėtė JAV investicijų į Kinijos įmones, įtariamas ryšiais su kariniu ir stebėjimo aparatu, apribojimus. Jis pridėjo dar 59 įmones prie 48 anksčiau Donald Trump administracijos įvardintų.

Draudimas įsigalioja rugpjūčio antrą dieną. Į šį sąrašą pateko Aero Engine Corp. of China, Aerosun Corp., Fujian Torch Electron Technology, Huawei Technologies bei kitos bendrovės. Kai kurie stebėtojai tai vertina kaip griežtos Donald Trump politikos Pekino atžvilgiu tęsinį.

„Vykdomoji nutartis leidžia JAV tiksliniu ir atrankiniu būdu uždrausti amerikietiškas investicijas į Kinijos įmones, kurios kenkia JAV ir mūsų sąjungininkų saugumui ar demokratinėms vertybėms“ - aiškino Baltieji rūmai, kurie tokį sprendimą pateisino baime, kad šios bendrovės remia Kinijos vyriausybės geopolitinius užmojus.

„Šis sprendimas draudžia amerikiečiams finansiškai remti, be kita ko, Kinijos gynybos sektorių. Tai sustiprina JAV vyriausybę kovojant su grėsme, kurią kelia Kinijos stebėjimo technologijų kompanijos, kurios prisideda prie religinių ar etninių mažumų stebėjimo arba kitaip palengvina represijas ir rimtus žmogaus teisių pažeidimus Kinijoje ir kitur“ - informuoja prezidento administracija.

Teigiama, kad paskelbtas apribojimas - tai vienas ryžtingiausių žingsnių prieš pagrindinį JAV varžovą, ir tai dar vienas ženklas, kad Joe Biden komanda gali perimti ar išplėsti daugelį Donald Trump strategijų, siekdama, kad JAV išliktų konkurencinga.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbin suabejojo ​​Joe Biden administracijos žingsniu. Jis taip pat teigė, kad ankstesni Donald Trump administracijos sprendimai buvo vykdomi „visiškai nepaisant faktų“.

„Jungtinės Valstijos turėtų gerbti teisinę valstybę ir rinką, ištaisyti savo klaidas ir nutraukti veiksmus, kurie kenkia pasaulinei finansų rinkos tvarkai ir teisėtiems investuotojų interesams“ - sakė jis.

Panašūs straipsniai:

(Pasaulis,finansai,investavimas)

2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius
2024-04-15 » Honkonge patvirtinti bitkoinų ir eterių ETF
2024-04-12 » Naujas aukso rekordas
2024-04-12 » Infliacija šiais metais sumažės, bet nebus įveikta

 
Dar nėra komentarų