Didžiausias per devynis metus Lenkijos vario ir sidabro kasybos įmonės pelnas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-05-13 13:56 Komentarai: (0)
Didžiausia Lenkijos bei viena iš didžiausių Europoje bei pasaulyje vario ir sidabro kasybos bei gavybos kompanija KGHM pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie buvo pagerinti, na o grynasis pelnas buvo didžiausias per pastaruosius devynis metus. Tačiau šiandieninės prekybos sesijos metu jos akcijos pinga: KGHM 217.90 (-1.49%).

Minimos bendrovės konsoliduotos pajamos per pirmus tris šių metų mėnesius siekė 6,745 mlrd. zlotų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo virš dvidešimt septynių procentų daugiau. Rinkoje laukta, jog ketvirčio pajamos bus kiek didesnės ir sudarys vidutiniškai 6,892 mlrd. zlotų.

KGHM konsoliduotas koreguotas EBITDA pelnas siekė 2,608 mlrd. zlotų, o štai grynasis pelnas sudarė 1,365 mlrd. zlotų. Palyginus su 2020 metų pirmu ketvirčiu, pelnai pašoko atitinkamai 2,3 karto ir du kartus.

Analitikai prognozavo, jog ketvirčio pakoreguotas EBITDA pelnas sieks 2,47 mlrd. zlotų, o grynasis pelnas - 1,105 mlrd. zlotų.

Nepaisant pandemijos, kasyklų ir plieno gamyklų darbas buvo nenutrūkstamas, o produktų paklausa nemažėjo. Grupė vario pardavimus padidino trimis procentais, o sidabro pardavė 39 procentais mažiau, tačiau tą tiesiogiai lėmė kasyklų ir gamybos apimties struktūra, o ne paklausos kritimas.

Nuo metų pradžios KGHM rinkos vertė pakilo devyniolika procentų, o per pastaruosius vienerius metus pašoko beveik tris kartus. Palyginimui, WIG20 indekso vertė atitinkamai ūgtelėjo virš trijų procentų ir virš dvidešimt septynių procentų.
 
Dar nėra komentarų