Nori labiau informuoti investuotojus apie prisiimamą riziką

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-05-04 18:05 Komentarai: (0)
Didžiosios Britanijos Financial Conduct Authority reguliuotojas gali pristatyti naujus sprendimus, kad investuotojai būtų dar labiau informuoti apie prisiimtą riziką.

Minimas reguliuotas tarp įvairių papildomų priemonių svarsto galimybę įpareigoti žiūrėti mokomąjį filmą, laikyti testą ar atskleisti uždarbį. Pasak britų Financial Conduct Authority (FCA), dabartiniai perspėjimai yra per lengvai ignoruojami.

Reguliatorius prieš kelias savaites atkreipė dėmesį į tai, kad investuotojai prisiima nepažįstamą riziką.

Minimas finansų rinkų reguliuotojas FCA pastebėjo, kad tokios programos kaip Instagram ir YouTube savo vartotojams rekomenduoja investuoti, be kita ko, į kriptovaliutas ar valiutas, kurioms būdingas didelis rizikos lygis.

Įdomu tai, kad Didžiosios Britanijos Financial Conduct Authority reguliuotojas taip pat nustatė, kad Equity crowdfunding arba nuosavo kapitalo finansavimas irgi yra rizikingas investavimo būdas.

„Tuo metu, kai po pandemijos daugelis žmonių neturi daug finansinių išteklių, šie žmonės gali norėti uždirbti didelį pelną, prisiimdami didelę riziką, todėl jiems reikia apie tai pranešti“ - sakė Becky O'Connor iš Interactive Investor.
 
Dar nėra komentarų