Bitkoino dominavimas mažėja, eteris šturmuoja naujus rekordinius lygius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-05-03 15:14 Komentarai: (0)
Bitkoinas, kuris yra svarbiausia ir populiariausia skaitmeninė valiuta, turi „tik“ 46 procentus bendros kriptovaliutų rinkos, kurios kapitalizacija 2,3 trilijono dolerių. Tuo tarpu eteris šturmuoja naujus rekordinius lygius.

Šių metų pradžioje bitkoinas kontroliavo apie septyniasdešimt procentų visos kriptovaliutų rinkos, rodo CoinGecko duomenys.

Eterio, antros pagal populiarumą ir kapitalizaciją virtualios valiutos dalis bendroje rinkoje jau siekia penkiolika procentų.

Nors bitkoinas vis dar turi didelį pranašumą, investuotojai vis labiau domisi dinaminiais jo konkurentais, kurių vertė auga pastebimai sparčiau nei populiariausios kriptovaliutos.

Vienas tokių konkurentų yra eteris, kurio kaina šiandien vienoje iš kriptovaliutų biržų pirmą kartą istorijoje pakilo virš trijų tūkstančių dolerių ribos. Po pietų už vieną eterį jau buvo moka po 3152.29 tūkstančius dolerių, arba šešiais procentais daugiau nei vakar. Vienu metu kaina buvo pašokusi iki 3200.88 tūkstančių dolerių.

Nuo metų pradžios eterio vertė šoktelėjo net 325,6 procento, o štai bitkoino pastebimai mažiau, t.y. kiek daugiau nei dvigubai.
 
Dar nėra komentarų