Amerikoje vėl sumažėjo naujų bedarbių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-04-22 16:37 Komentarai: (0)
Per savaitę Amerikoje vėl sumažėjo naujų prašymų suteikti bedarbio pašalpą, kai laukta, jog šis rodiklis paaugs. Šioje šalyje naujų bedarbių yra mažiausiai nuo pat praėjusių metų kovo.

Šįkart buvo pateikta tik 547 tūkstančiai naujų prašymų suteikti bedarbio pašalpą, kai savaitę prieš tai šis rodiklis siekė 586 tūkstančius, arba dešimt tūkstančių daugiau nei skelbta prieš tai.

Tuo tarpu ekonomistai prognozavo, jog per savaitę atsiras vidutiniškai 617 tūkstančių naujų bedarbių. Tuo pačiu tai jau devinta savaitė iš eilės kai šis rodiklis neviršija 800 tūkstančių.

Keturių savaičių slenkamasis vidurkis, išlyginantis skaičiaus nepastovumą, palyginti su ankstesnės savaitės vidurkiu, sumažėjo antrą savaitę iš eilės. Šis rodiklis krito nuo 678.75 iki 651 tūkstančio. Tai taip pat žemiausias lygis nuo pat praėjusių metų pirmojo pavasario mėnesio.

Žmonių, jau gaunančių paramą, vadinamos tęstinės paraiškos, skaičius per savaitę krito nuo 3,708 iki 3,674 milijonų (mažiausiai nuo pat 2020 metų kovo), kai laukta, jog kris kiek daugiau ir sieks vidutiniškai 3,667 milijonus. Apie šį rodiklį pranešama su vienos savaitės vėlavimu. Savaitę prieš tai šis rodiklis paaugo pirmą kartą po to, kai mažėjo dvyliką savaičių iš eilės. Prieš metus, prieš įsibėgėjant koronaviruso pandemijai, jis siekė 3,44 milijonus.
 
Dar nėra komentarų