Infliacija Amerikoje gali viršyti net keturis procentus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-04-21 15:11 Komentarai: (0)
Investuotojai bei ir pinigų valdžia gali nuvertinti ir sumažinti infliacijos perspektyvas, kuri, pasak žinomo investavimo stratego David Roche, Jungtinėse Amerikos Valstijose gali viršyti keturis procentus.

Investicinės įmonės Independent Strategy prezidentas David Roche mano, kad pastarasis infliacijos šuolis JAV ekonomikoje, nors šis atvejis galioja ir daugeliui kitų, gali būti visai ne trumpalaikis reiškinys. Ji gali nuolat augti ilgą laiką.

„Manau, kad kitų metų viduryje infliacija greičiausiai bus 3 – 4 procentai ir net negalima atmesti, kad ji viršys tą lygį“ - sakė jis.

Strategas pabrėžė, kad toks scenarijus būtų visiškai nesuderinamas su dabartiniu iždo vertybinių popierių, įskaitant etalonines dešimties metų JAV obligacijas, pajamingumo lygiu, kuris šiuo metu yra apie 1,6 procento.

„Obligacijų pajamingumas gali lengvai padvigubėti. Jei taip atsitiktų, susidursime su lūžio tašku, kuris gali rimtai „paveikti“ rinkas“ - paaiškino David Roche.

Pasak jo, Amerikos Federalinis Rezervų bankas bus neteisus, jei infliacijos šuolį vertins tik kaip riboto laiko reiškinį.

„Jie supainios tai, kas vadinama laikina infliacija, ir bandys ją nuslėpti, nors iš tikrųjų tai, kas ją sukelia, sukuria rimtą ilgalaikę infliacijos problemą“ - pabrėžė strategas.

Auganti infliacija yra viena didžiausių problemų, su kuriomis šiandien susiduria rinka. Aukštos kainos gali paveikti turto vertę ir įmonių maržas bei sumažinti vartotojų perkamąją galią.
 
Dar nėra komentarų