Procter & Gamble Co. nudžiugino

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-04-20 15:58 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje įvairių vartotojams skirtų produktų gamintoja Procter & Gamble Co. paskelbė savo šių finansinių metų trečiojo ketvirčio veiklos rezultatus, kuriuos pavyko pagerinti, be to, jie viršijo lūkesčius. Tačiau prieš prekybinės sesijos metu akcijos pigo: Procter & Gamble Co. 136,00 (−0,45%).

Per praėjusį ketvirtį šios bendrovės pajamos siekė 18,109 mlrd. dolerių, o laukta, jog sudarys vidutiniškai 17.9 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos paaugo penkiais procentais.

Procter & Gamble Co. per savo šių finansinių metų trečiąjį ketvirtį pavyko uždirbti 3,785 mlrd. dolerių veiklos pelno ir 3,269 mlrd. dolerių arba 1.26 dolerius akcijai grynojo pelno tenkančio akcininkams. Palyginus su ankstesnių finansinių metų tuo pačiu ketvirčiu, veiklos pelnas paaugo dešimt procentų, o grynasis - dvyliką procentų.

Tuo tarpu analitikai laukė, jog ketvirčio pelnas akcijai bus kiek mažesnis ir sieks vidutiniškai 1.19 dolerių.

Vartotojai vis dar perka daugiau valymo priemonių ir skalbinių ploviklių, tačiau jie taip pat vėl pradėjo pirkti grožio produktus. Bendrovė tuo pačiu teigė, kad pakels kai kurių savo produktų kainas, nes didėja žaliavų kainos.

Procter & Gamble Co. pakartojo savo fiskalines 2021 metų prognozes, kad pajamos augs 5 – 6 procentais, o pakoreguotas pelnas akcijai 8 – 10 procentų.

Nuo metų pradžios šios įmonės kapitalizacija smuktelėjo virš vieno procento, o per pastaruosius vienerius metus pakilo virš šešiolikos procentų.


Procter & Gamble Co. akcijų kaina vasario mėnesį pro apatinę dalį ištrūko iš dabartinio augimo kanalo, tačiau jau kovą sugrįžo atgal į jį. Panašu, kad tai buvo klaidingas judesys arba netvarus reiškinys, ir su laiku galime sulaukti prieš korekciją buvusio pasiekto rekordinio lygio patestavimo.

 
Dar nėra komentarų