ECB per metus gali nutraukti neatidėliotinos pagalbos programą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-04-14 17:41 Komentarai: (0)
Pasak vieno iš Europos Centrinio banko narių Francois Villeroy de Galhau, yra tikimybė, kad institucija per metus užbaigs savo nepaprastosios pagalbos programą, susijusią su pandemija. Tačiau tai nereiškia, kad ekonomika nebus palaikoma, tiesiog priemonės bus pritaikytos naujai situacijai.

„Tikriausiai galėtume uždaryti PEPP programą iki 2022 metų kovo“ - sakė jis, bet tuo pačiu patikino, kad kol kas tai tik preliminarūs svarstymai, o ECB ir toliau teiks ekonomikai reikalingą paramą.

„Tai nereikštų esminio mūsų politikos pakeitimo ar jos sugriežtinimo. Kitos programos tęstųsi. Grynasis turto pirkimas taip pat vyktų, tačiau pagal kitą programą“ - tikino Francois Villeroy de Galhau.

ECB atstovas, kuris taip pat vadovauja Prancūzijos Centriniam bankui, pabrėžė, kad euro zonos pinigų politika ateinančiais metais turėtų išlikti palanki.

„Bet banko naudojamų priemonių derinys gali būti pritaikytas prie rinkos pokyčių“ - paaiškino Francois Villeroy de Galhau.

Kalba vyksta apie neigiamas palūkanų normas, turto pirkimą ir likvidumo priemones, tokias kaip TLTRO, arba išankstines gaires.

Pastaruoju atveju bankininkas neatmetė griežtesnių gairių, kad būtų visiškai aišku, jog ECB sutiks, kad infliacija viršytų dviejų procentų tikslą.
 
Dar nėra komentarų