Samsung Electronics pagerino veiklos rezultatus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-04-07 12:13 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje televizorių ir išmaniųjų telefonų gamintoja iš Pietų Korėjos Samsung Electronics Co. kaip įprasta pristatė savo preliminarius praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kuriuos pavyko pagerinti.

Per pirmą šių metų ketvirtį, kaip skelbia bendrovė, jos pajamos siekė apie 65 trilijonus vonų. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos pakilo 17,5 procento, tuo tarpu lyginant su paskutiniu praėjusių metų ketvirčiu - apie šešis procentus.

Pietų Korėjos bendrovei Samsung Electronics Co. per pirmus tris šių metų mėnesius, remiantis pirminiais preliminariais duomenimis, pavyko uždirbti 9.3 trilijonus vonų arba 8.32 milijardus dolerių veiklos pelno, kas atitiko analitikų prognozių vidurkį.

Palyginus su ankstesniu ketvirčiu, šios įmonės veiklos pelnas ūgtelėjo apie tris procentus, na o lyginant su 2020 metų pirmu ketvirčiu, veiklos pelnas pašoko net virš keturiasdešimt keturių procentų.

Nuo šių metų pradžios didžiausios pasaulyje televizorių ir išmaniųjų telefonų gamintojos iš Pietų Korėjos Samsung Electronics Co. rinkos vertė pakilo apie šešis procentus, o per pastaruosius vienerius metus šoktelėjo net 76,13 procento. Palyginimui, Pietų Korėjos pagrindinis akcijų rinkos indeksas Kospi atitinkamai ūgtelėjo virš devynių procentų ir beveik septyniasdešimt dviem procentais.


Šios kompanijos akcijų kaina po to, kai metų pradžioje dar labiau pakilo - pasikoregavo, t.y. sulaukėme pelnų realizacijos, ir nuo to laiko buvo konsolidacinėje - korekcinėje fazėje. Dabar ji bando pradėti naują augimo etapą.

 
Dar nėra komentarų