Auksas kaip investicijų apsauga - nuvylė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-03-11 14:08 Komentarai: (1)
Pasaulinė pinigų valdymo milžinė BlackRock pasiuntė „meškišką“ signalą aukso, kuris anot jų, kaip investicijų apsauga nuvylė, atžvilgiu.

Auksas pasirodė esąs mažiau efektyvus apsidraudimas nuo kito turto kainų svyravimų, savo bloge parašė BlackRock pasaulinio paskirstymo fondo portfelio valdytojas Russ Koesterich.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad aukso kainai nepadėjo numatomas ekonomikos atsigavimo tempo augimas. Aktyvų valdytojas įvertino, kad „auksas nuvylė kaip apsidraudimas“, nurodydamas, kad jo teigiama koreliacija su didesnės rizikos turtu pasirodė esanti dar didesnė nei technologijų akcijų atveju.

„Aukso galimybės apsidrausti nuo infliacijos vertinamos per aukštai. Nors tai yra pagrįstas vertės kaupimo būdas labai ilgam laikotarpiui, turiu omenyje šimtmečius, jis yra mažiau pritaikomas daugumai investicijų horizontų“ - tikino Russ Koesterich.

Kartu jis pabrėžė, kad auksas išlaiko stiprią neigiamą koreliaciją su JAV doleriu. Todėl, nesant stipraus dolerio susilpnėjimo perspektyvos, „aš laikyčiau mažiau aukso“ - rašė minimas aktyvų valdytojas.

„Tiems investuotojams, kurie ieško apsidraudimo, turiu vieną žodį: grynieji pinigai“ - tikino Russ Koesterich.

Po pietų biržoje už Trojos unciją aukso buvo mokama po 1732.82 dolerius, arba 0.37 procento daugiau nei vakar. Nuo metų pradžios šis metalas atpigo beveik devyniais procentais, o tuo tarpu dolerio indeksas per tą patį laikotarpį paaugo apie du procentus, o S&P500 indekso indekso vertė ūgtelėjo apie keturis procentus.
 
1.   Parašė AidasFx   2021-03-12 08:44  

turetu kilti po siu naujienu ;)