Korekcija neatbaidė smulkiųjų investuotojų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-03-08 15:21 Komentarai: (0)
Nuo sausio pabaigos Apple akcijų kaina smuko penkiolika procentų, Tesla kapitalizacija per tris savaites susitraukė daugiau nei ketvirtadaliu trilijonų dolerių, o iš Nasdaq 100 indekso išgaravo daugiau nei 1,5 trilijono dolerių, skelbia Bloomberg. O ką tuo metu veikė individualūs investuotojai?

Jie ir toliau pumpavo pinigus į rinką. Nuo piko, kuris buvo nustatytas prieš kelias savaites, jie įliejo į rinką 40 procentų daugiau pinigų nei per rekordinius 2020 metus.

Juos labiausiai domina tos akcijos, kurios atpigo daugiausiai. Be to, smulkieji investuotojai padidino savo investicijų rizikingumą, t.y. investavo į finansinius svertus naudojančius ETF fondus arba pasirinkimo sandorius.

„Anksčiau pavienių investuotojų šturmas buvo blogas signalas ir tai buvo ženklas, kad rinka pasiekė aukščiausią tašką“ - atkreipia dėmesį National Securities Group vyriausiasis strategas Arthur Hogan.

Jis pažymi, kad 2020 metais, kai tik investuotojų aktyvumo dalis rodė, kad rinka pasiekė aukščiausią tašką, tai buvo klaidingas signalas.

Per pastarąsias tris savaites, kai akcijos pigo, individualūs investuotojai šiuos vertybinius popierius pirko už vidutiniškai 6,6 mlrd. dolerių per savaitę, rodo bendrovės Vanda Research, stebinčios atskirų investuotojų srautus JAV rinkoje, duomenys. Jų vidutinis savaitinis pirkimas per rekordinius 2020 metus buvo 4,7 mlrd. dolerių.
 
Dar nėra komentarų