Dėl GameStop akcijų kainos šuolio nukentėjęs fondas - atsitiesė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-03-04 17:08 Komentarai: (1)
GameStop sagos centre atsidūręs Melvin Capital rizikos draudimo fondas atsitiesė, nes vasario mėnesį jo teigiama grąža siekė daugiau nei dvidešimt procentų. Tad tuo pačiu pavyko panaikinti kai kuriuos nuostolius po žiauraus sausio.

Šaltinių teigimu, Melvin Capital, kuris anksčiau turėjo didelę šorto arba trumpąją poziciją vaizdo žaidimų mažmenininko akcijų atžvilgiu, vasario mėnesio investicinė grąža jau buvo teigiama ir siekė 21,7 procento.

Minimas fondas sausį prarado net 53 procentus per dramatišką jo turėtų trumpųjų pozicijų GameStop vertybinių popierių atžvilgiu (tikintis uždirbti iš jų kainos kritimo) išspaudimą, kai šios bendrovės akcijų kaina gerokai pašoko biržoje.

Melvin Capital sausio pabaigoje pranešė, kad akcijoms kylant uždarė savo GameStop šortus. Šio fondo įkūrėjas Gabe Plotkin buvo vienas iš žmonių, atvestų liudyti prieš Kongresą apie didelius svyravimus biržoje. Ten taip pat dalyvavo Citadel atstovas Ken Griffin ir smulkusis prekiautojas Keith Gill.

Per neramumus Melvin Capital gavo naujų investicijų į savo fondą iš Citadel ir Steve Cohen Point72, kurie įliejo tris milijardus dolerių.

Didelį trumpų pozicijų lygį kai kuriose akcijose, įskaitant GameStop, pastebėjo prekiautojai socialinės žiniasklaidos svetainėse, tokiose kaip Reddit ir WallStreetBets forume.

GameStop ir kitų kompanijų akcijų koordinuotas agresyvus ir itin aktyvus pirkimas lėmė tai, kad šiuos vertybinius popierius šortinę fondai ir kiti investuotojai buvo priversti su nuostoliais uždaryti savo turėtas pozicijas. GameStop akcijų kaina vienu metu pašoko nuo mažiau nei 20 dolerių iki beveik 500 dolerių, o po to smarkiai krito.
 
1.   Parašė xgx   2021-03-05 09:57  

Eilinė gyvenimo pamoka, kad rizikos valdymas yra must, o ne nice to have. Ir negalima pamiršti, kad rinka neteisi gali būti ilgiau nei tau užteks pinigų