Kritimas po augimo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-03-03 01:09 Komentarai: (2)
Antradienio sesija Volstryte pasibaigė vidutiniu pagrindinių indeksų nuosmukiu, kai dieną prieš tai jie užfiksavo solidų prieaugį. Investuotojai tikisi, kad artimiausiu metu JAV bus priimtas stimulų paketas, tačiau kai kurie iš jų nusprendė realizuoti pelnus.

Mažiausiai smuktelėjo didžiųjų bankų ir įmonių bendras indeksas Dow Jones, kurio vertė susitraukė 0.46 procento iki 31391.52 punktų. S&P500 indeksas sumažėjo 0,81 procento iki 3870,29 punktų, po to kai pirmadienį indeksas padidėjo beveik 2,4 procento ir užfiksavo geriausią sesiją nuo praėjusio birželio. Nasdaq prarado daugiausiai, t.y. 1,69 procento ir baigė sesiją ties 13358,79 punktais. Tarp pigusių bendrovių akcijų buvo, be kitų Apple ir Microsoft, kurių rinkos vertės krito virš dviejų ir virš vieno procento.

Nors antradienį obligacijos šiek tiek pabrango, analitikai vis dar atidžiai stebi JAV iždo skolos vertybinius popierius, kurių pajamingumas kyla kelias savaites, nors tuo pačiu po pirminių nervinių reakcijų, dabar pas juos ramesnis požiūris.

„Kai žiūriu į Vakarų rinkas, nesitikiu, kad palūkanų normos pasikeis, todėl manęs nejaudina pajamingumo padidėjimas. Tiesa, pajamingumas keičiasi dėl optimizmo susijusio su ekonomikos atsigavimu, ir tai yra naudinga akcijoms" - sakė Federated Hermes vyresnysis portfelio valdytojas Lewis Grant.

„Pajamingumo augimą lemia optimizmas dėl augimo, o ne baimė dėl infliacijos, todėl jis dar nekelia grėsmės rizikingam turtui. Tikimės, kad akcijų kainų lūžis bus laikinas" - pridūrė UBS pasaulinis turto valdymo investicijų direktorius Mark Haefele.

Du prasčiausiai antradienį pasirodę buvo technologijų ir nekilnojamo turto sektoriai, kur fiksuotas daugiau nei vieno procento kritimas. Šiek tiek išaugo žaliavų ir vartojimo prekių įmonių indeksai.

"Rinkos yra įstrigę tarp ateities lūkesčių ir pandemijos sukelto neapibrėžtumo. Ir tada yra kitų, sunkiau nustatomų impulsų. Tokią dieną kaip šiandien, kai nėra naujos informacijos ir mažai makro palaikymo, investuotojams sunku išlaikyti savo tikėjimą ir galime pamatyti, kad yra įvairių svarstymų, kas būtų, jei būtų“, - sakė Goldman Sachs vykdantysis direktorius Chris Hussey.

Zoom Video Communications akcijų kaina išaugo daugiau nei septyniais procentais po to, kai bendrovė paskelbė pirmojo ketvirčio pajamų prognozę, kuri buvo didesnė už analitikų vertinimus. Bendrovė tikisi, kad milijonai žmonių ir toliau naudosis vaizdo konferencijų platforma. Tačiau po to pasirodė pardavėjai, ir jos rinkos vertė prekybos sesijos pabaigoje krito devyniais procentais.

Po to, kai paaiškėjo, jog Novavax ketvirčio nuostolis akcijai siekė net 2,70 dolerių, o laukta, jog sudarys tik vidutiniškai 1,49 dolerius, šios įmonės kapitalizacija susitraukė net virš keturiolikos procentų. Tuo tarpu nors mažmeninės prekybos įmonė Target sugebėjo viršyti analitikų lūkesčius, bet jos kapitalizacija antradienį susitraukė apie septynis procentus.

Žiniasklaida nurodo, kad JAV senatas šią savaitę turėtų balsuoti dėl stimulų paketo. Kongreso nariai nori, kad paketas būtų priimtas iki kovo vidurio, kai baigs galioti dabartinis bedarbio pašalpos priedas.

Panašūs straipsniai:

(Amerika,finansai,investavimas)

2024-04-18 » Juanis kyla SWIFT sistemoje
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės

 
1.   Parašė egd   2021-03-03 07:49  

dar viena doze: FOMO, MIF, bablo, lukesciu, Pavlovo sunelio refleksu tikrinimas

 
2.   Parašė artas   2021-03-03 08:17  

Ką rūkai?