Vokietijos Ifo indeksas atsitiesė labiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-02-22 12:17 Komentarai: (0)
Vokietijos Ifo indeksas, kuris yra sudaromas apklausus devynis tūkstančius kompanijų vadovų, šį mėnesį atsitiesė labiau nei laukta po to, kai sausį buvo pasiekęs žemiausią lygį per paskutinius septynis mėnesius.

Per antrą šių metų mėnesį minimo indekso reikšmė siekė 92.4, kai mėnesį prieš tai sudarė 90.3. Šiuo atveju rinkoje laukta, jog šis rodiklis vasarį paaugs tik iki 90.5 reikšmės. Sausio mėnesį Ifo indeksas krito po to, kai prieš tai du mėnesius iš eilės augo.

Dabartinės situacijos vertinimo indeksas antrą šių metų mėnesį palyginti su sausiu, irgi krito, t.y. nuo 89.2 iki 90.6 reikšmės. Šiuo atveju laukta, jog šis indeksas kiek smuktelės, t.y. iki vidutiniškai aštuoniasdešimt devynių reikšmės.

Tuo tarpu Vokietijos verslo lūkesčių indeksas per minimą laikotarpį pakilo. Jo reikšmė ūgtelėjo nuo 91.5 iki 94.2 reikšmės, kai prognozuota, kad pakils tik iki vidutiniškai 91.8 reikšmės.

Vokietijos verslas vis labiau optimistiškai vertina tai, kad šiais metais ekonominis pagreitis paspartės, nepaisant pratęsto karantino siekiant kovoti su naujais viruso variantais ir lėta vakcinacijos pradžia.

„Tai tikrai suskaldyta ekonomika - stipri gamyba, o mažmeninė prekyba yra silpnybės šaltinis. Lėtas vakcinos diegimas „sulaikys ekonomiką“ ir reikia padaryti daugiau“ - pareiškė Vokietijos Ifo ekonomikos instituto vadovas Clemens Fuest.
 
Dar nėra komentarų