Dvigubai didesnė nei Tesla grąža

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-01-21 13:40 Komentarai: (1)
Plug Power akcijų kaina per vienerius metus pašoko net 1347 procentais, tuo tarpu elektromobilių gamintojos Tesla rinkos vertė per tą patį laikotarpį paaugo „tik“ 677 procentais.

Plug Power yra amerikiečių įmonė, užsiimanti vandenilio kuro elementų sistemų, kurios pakeičia įprastas elektros įrangos ir transporto priemonių baterijas, kūrimu. Šios bendrovės akcijų kaina ir toliau auga „įprastai“, t.y. vien nuo šių metų pradžios jau pašoko net 84 procentais, kai Tesla kapitalizacija padidėjo tik kiek daugiau nei penktadaliu.

Plug Power rinkos vertė dar labiau šoktelėjo po to, kai koncernas paskelbė apie naują partnerystę, kuri papildys jo plečiamą bendradarbiavimo sąrašą. Bendrovė su Renault grupe pasirašė susitarimo memorandumą dėl kelių transporto priemonių tipų ir infrastruktūros ES plėtros. Tai apima lengvąjį komercinį, taksi ir komercinį keleivių transportą bei vandenilinius „iki raktų“ sprendimus, o bendros įmonės „50/50“ veiklą tikimasi pradėti 2021 metų pirmoje pusėje.

Oppenheimer analitikas Colin Rusch mano, kad neseniai įvykęs sandoris dar labiau sustiprina Plug pozicijas vandenilio pramonėje.

„Po to, kai Plug paskelbė apie kitą strateginę partnerystę, manome, kad įmonė greitai išaugo į pasaulinę kompaniją, aptarnaujančią tris žemynus, kuri pozicionuoja save kaip pagrindinį veiksnį įgalinantį vandenilinę ekonomiką. Dirbdamas su Renault, Plug dabar yra Europos lengvųjų komercinių transporto priemonių partneris Nr. 2. Mes taip pat akcentuojame Renault nuosavybės pozicijas Nissan ir Mitsubishi kaip potencialų Plug kelią išplėsti savo galimybes transporto priemonių srityje“ - sakė jis.

Paskelbus naujieną apie Plug Power bendradarbiavimą su Renault grupe, analitikas Colin Rusch patvirtino savo rekomendaciją pirkti šios kompanijos akcijas. Tuo tarpu H.C. Wainwright analitikas Amit Dayal pakartojo pirkimo rekomendaciją ir padidino tikslinę kainą nuo 60 iki 85 dolerių. Jo nuomone, bendrovė pasirašė sutartį su Renault, kad pasiektų 30 procentų lengvųjų komercinių transporto priemonių kuro elementų rinkos dalį Europoje.

Šiuo metu Plug Power akcijų kaina biržoje siekia 62.5 dolerius, o didžiausia buvo 73.9 doleriai.
 
1.   Parašė W Buffett   2021-01-21 20:05  

Man patiko zodelis tik 677🥳👍