Goldman Sachs toliau džiugina

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-01-19 15:56 Komentarai: (0)
Investicinio banko iš Amerikos Goldman Sachs ketvirčio veiklos rezultatai vėl gerokai viršijo analitikų lūkesčius. Prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos brango: Goldman Sachs 307,25 (2,07%).

Per ketvirtą praėjusių metų ketvirtį šiam bankui pavyko uždirbti 4,506 mlrd. dolerių arba 12.08 dolerius akcijai grynojo pelno, kas palyginus su ankstesniu ketvirčiu, buvo kiek daugiau nei trečdaliu daugiau, na o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas pašoko net 2,4 karto.

Tuo tarpu analitikai prognozavo, jog šio investicinio banko ketvirčio pelnas akcijai sieks vidutiniškai tik 7.47 dolerius.

Goldman Sachs ketvirčio bendros grynosios pajamos siekė 11,741 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo aštuoniolika procentų daugiau, tuo tarpu lyginant su trečiu 2020 metų ketvirčiu, pajamos paaugo perpus mažiau. Blogų paskolų dalis atitinkamai krito tryliką procentų ir paaugo penkiais procentais iki 293 mln. dolerių.
Rinkoje laukta, jog banko ketvirčio pajamos sieks vidutiniškai 9,9 mlrd. dolerių.

Pajamos iš prekybos akcijomis, lyginant su ankstesnių metų ketvirtu ketvirčiu, pašoko net keturiasdešimt procentų iki 2.39 mlrd. dolerių, kai prognozuota, jog sudarys vidutiniškai 1.89 mlrd. dolerių. Pajamos iš prekybos fiksuoto pajamingumo vertybiniais popieriais paaugo šešiais procentais ir siekė 1.88 mlrd. dolerių bei buvo kuklesnės nei prognozuota, nes laukta, jog jos sudarys vidutiniškai 2.06 mlrd. dolerių.

Bendrai per visus praėjusius metus Goldman Sachs grynasis pelnas siekė 9,459 mlrd. dolerių, o bendros grynosios pajamos sudarė 44,56 mlrd. dolerių. Palyginus su 2019 metais, pelnas paaugo dvyliką procentų, o štai pajamos - dvidešimt dviem procentais. Tuo tarpu blogų paskolų dalis pašoko nuo 1,065 iki 3,098 mlrd. dolerių.

Nuo metų pradžios šio investicinio banko rinkos vertė pakilo virš keturiolikos procentų, o per pastaruosius vienerius metus - beveik dvidešimt šešiais procentais. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai paaugo apie vieną procentą ir virš šešių procentų.


Goldman Sachs akcijų kaina šį pavasarį pasikoregavo ir patestavo augimo kanalo apatinę dalį, nuo kurios pavyko atšokti ir šiuo metu ji jau pakilo virš prieš korekciją buvusio pasiekto visų laikų rekordinio lygio. Jeigu paaiškės, kad šis judesys yra tvarus, augimas prasitęs.

 
Dar nėra komentarų