Didžiausias nuo kovo mėnesio bitkoino kainos kritimas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-01-11 15:14 Komentarai: (5)
Populiariausios kriptovaliutos bitkoino kaina per dvi dienas nukrito net dvidešimt vienu procentu. Tai yra didžiausias dviejų dienų nuosmukis nuo kovo mėnesio.

Kritimo sulaukėme po pastaruoju metu buvusio įspūdingo augimo. Prisiminkime, kad gruodžio viduryje bitkoino kotiruotės pirmą kartą viršijo 20 tūkstančių dolerių ribą, o praėjusią savaitę tai jau buvo 40 tūkstančių dolerių. Penktadienį skaitmeninė valiuta pasiekė savo istorinę viršūnę - beveik 42 tūkstančiai dolerių. Tačiau sekmadienį prasidėjo nuosmukis, kuris tęsėsi ir pirmadienio rytą, o bitkoinas krito iki maždaug 32,4 tūkstančių dolerių.

Specialistai svarsto, ar tai laikinas nuosmukis, ar prasideda meškų rinka.

„Belieka nustatyti, ar tai yra didesnės korekcijos pradžia, tačiau dabar mes matėme kaip ši parabolė nutrūksta, todėl taip gali būti” - sakė Luno kriptovaliutų biržos verslo plėtros vadovas Vijay Ayyar.

Kiti pabrėžia, kad investuotojai nori pasiimti pelną. Primename, kad per 2020 metus bitkoino vertė išaugo keturis kartus.

„Laikas paimti šiek tiek pinigų nuo stalo. Bitkoino parabolinis augimas artimiausiu metu yra netvarus” - sakė Guggenheim Investments investicijų direktorius Scott Minerd.

Naujausi įvykiai primena 2017-ųjų pabaigos maniją, kai bitkoinas pasiekė rekordinį aukštį, o tada jo kaina gerokai pasikoregavo. Tačiau bitkoino šalininkai teigia, kad dabartinis padidėjimas skiriasi nuo ankstesnių ciklų, nes kriptovaliutų vertė augo kartu su institucinių investuotojų atėjimu į rinką, be to, vis dažniau virtualios valiutos laikomos apsidraudimu nuo silpstančio dolerio ir infliacijos rizikos. Tačiau kiti nerimauja, kad augimas yra perdėtas ir skatinamas dėl didžiulių fiskalinių ir piniginių paskatų paketų ir kad bitkoinas greičiausiai niekada netaps perspektyvia valiutų alternatyva.

„Bitkoinas beveik neabejotinai yra kitame burbule ir jo dabartinis augimo tempas yra netvarus. Nors ateityje bitkoinas gali subręsti, jis iš esmės yra spekuliacinis turtas” - tikino Convoy Investments įkūrėjas Howard Wang.

Po pietų vienoje iš biržų už vieną bitkoiną buvo mokama po 34220 tūkstančių dolerių, arba virš dvylikos procentų mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Nuo metų pradžios šios virtualios valiutos vertė dolerio atžvilgiu pakilo apie septyniolika procentų.
 
1.   Parašė jkm   2021-01-11 15:27  

Kas čia rožines svajones nutraukė? Taigi tuoj 100k turėjo būti.

 
2.   Parašė wezzza   2021-01-11 15:29  

Po tokio augimo, visai normalu sulaukti korekcijos.

 
3.   Parašė IT17   2021-01-11 15:30  

butent, korekcija normalus dalykas...

 
4.   Parašė kibiras   2021-01-11 16:08  

nuleido. Ilgai smaukė.

 
5.   Parašė Requiem   2021-01-11 18:06  

na, aš vakar kai pažiūrėjau skirmanto malinausko reportažą, pagalvojau ar negali būti bitcoinas pagerintas paturbintas senasis gerasis AI marketingas?