Pirmą kartą šiais metais iš auksinių ETF atsiimta daugiau lėšų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-12-14 17:33 Komentarai: (0)
Lapkričio mėnesį ETF tipo fondai pardavė daugiau nei šimtą tonų aukso. Tai buvo pirmasis mėnesinis grynųjų pinigų nutekėjimas iš aukso rinkos šiais metais bei antras pagal dydį istorijoje.

Auksiniai ETF praėjusį mėnesį patyrė didžiulį kapitalo nutekėjimą. Pasaulio aukso tarybos duomenimis, jis siekė 6,8 mlrd. dolerių. Blogesnis mėnuo šiuo atžvilgiu buvo tik 2013 metų balandžio mėnesį, kai per įsimintiną auksu garantuotų (arba susietų) ETF išpardavimą buvo prarasta 8 mlrd. dolerių.

Tai buvo ir pirmasis šių metų mėnuo, kai ETF stojo į pardavėjų pusę. Iš viso šie fondai lapkričio mėnesį į rinką išmetė 107 tonas aukso - daugiausia per ketverius metus. Palyginimui, per praėjusius dešimt mėnesių jie įsigijo per tūkstantį tonų karališko metalo.

Lapkritis pasaulio finansų rinkose buvo paženklintas ekstazės. Dėl pranešimų apie skiepus nuo Covid-19 investuotojai bendrai ėmė atsisakyti vadinamųjų saugių prieglobsčių ir pajudėjo link rizikingesnio turto. Tai buvo geriausias istorijoje lapkričio mėnuo S&P500 indeksui, o Dow Jones mėnesinis augimas buvo didžiausias nuo pat 1987 metų.

Taigi, dėl šios investuotojų atliktos rotacijos auksas per praėjusį mėnesį dolerine išraiška atpigo 5,4 procento, arba labiausiai per pastaruosius ketverius metus. Tiesa, šį mėnesį šio vertingojo metalo kaina jau atsitiesė apie tris procentus, nors šiandien biržoje jis pinga, t.y. už Trojos unciją aukso mokama po 1826.39 dolerius, arba 0,71 procento mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu.

Nuo metų pradžios aukso kaina išlieka padidėjusi kiek daugiau nei penktadaliu.
 
Dar nėra komentarų