Šioks toks nerimas Volstryte, Pfizer turi problemų su vakcina

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-12-04 01:02 Komentarai: (0)
Ketvirtadienio sesija neatnešė dar vieno S&P500 rekordo: Dow Jones 29969.52 (+0.29%), S&P500 3666.72 (-0.06%), Nasdaq 12377.18 (+0.23%), o nuotaiką pablogino neoficialūs pranešimai, kad Pfizer turi problemų dėl Covid-19 vakcinos kokybės. Investuotojai analizuoja informaciją apie Covid-19 ligos eigą ir naujausius ekonominius duomenis.

Dow Jones agentūra paskelbė, kad Pfizer gali parduoti tik pusę iš šiais metais suplanuotų vakcinų, skirtų apsaugoti nuo koronosviruso, nes paaiškėjo, kad kai kurios iš tiekėjų gautos žaliavos neatitinka reikalavimų ir standartų. Tačiau tuo pačiu metu buvo užtikrinta, kad 50 milijonų vakcinos dozių, kurios turėjo būti pagamintos šiais metais, bus papildomai pagamintos kitais metais. Pfizer ir BioNtech planuoja 2021 metais pagaminti apie 1,3 mlrd. vakcinos dozių. Po neoficialių pranešimų apie vakcinų gamybos problemas, Pfizer akcijų kaina sumažėjo apie du procentus.

Tuo tarpu viltys gauti veiksmingą Covid-19 vakciną ir toliau išlieka pagrindiniu viso lapkričio mėnesio augimo tendencijos pasaulio akcijų rinkose varikliu.

"Vakcina yra didelis įvykis rinkoje. Ji padidins paklausą pasaulio ekonomikoje. Tuo tarpu pasaulinė geopolitinė rizika po JAV prezidento rinkimų gerokai sumažėjo. Daug geresnės ekonomikos atsigavimo perspektyvos turėtų reikšti didesnį rinkų augimą"- sakė vyriausiasis Axi pasaulinės rinkos strategas Stephen Innes.

Elektromobilių gamintojo Tesla rinkos vertė ketvirtadienį pakilo dar virš keturių procentų po to, kai investicinis bankas Goldman Sachs atnaujino savo rekomendaciją šios kompanijos akcijoms iš neutralios į pirkti.

Tuo tarpu JAV demokratai bando įveikti aklavietę dėl naujo ekonomikos skatinimo paketo, kai išrinktasis prezidentas Joe Biden paragino šalies Kongresą rasti nepartinį šio ginčijamo klausimo sprendimą.

Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi ir Senato demokratų lyderis Chuck Schumer įvertino, kad 908 mlrd. dolerių paketo pasiūlymas, kurį pateikė partijų įstatymų leidėjų grupė, turėtų būti atskaitos taškas derybose Kongrese su respublikonais ir Baltaisiais rūmais.

Kalbant apie makroekonominius duomenis, ketvirtadienį paaiškėjo, jog JAV paslaugų aktyvumo indeksas (ISM) lapkričio mėnesį siekė 55,9 balo, palyginti su 56,6 balo ankstesnį mėnesį. Analitikai laukė indekso kritimo iki 56 balų. Tuo tarpu naujų prašymų suteikti bedarbio pašalpą per savaitę buvo pateikta mažiau nei laukta, be to, lyginant su ankstesne savaitę, šis rodiklis irgi sumažėjo.

Penktadienį prieš prekybos sesiją Volstryte bus paskelbti lapkričio mėnesį Amerikos darbo rinkos duomenys. Laukiama, kad bedarbystė sumažėjo nuo 6.9 iki 6.8 procento bei buvo sukurta 469 tūkstančiai naujų darbo vietų, kai spalį šis rodiklis siekė 638 tūkstančius.
 
Dar nėra komentarų