2021 metais infliacija euro zonoje išaugs iki maždaug vieno procento

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-12-01 16:45 Komentarai: (0)
Europos Centrinio banko viceprezidentas Luis de Guindos mano, kad iki šių metų pabaigos infliacija euro zonoje bus neigiama, o kitais metais ji padidės maždaug iki vieno procento.

Monetarinės politikos vykdytojas pabrėžė, kad su infliacija susijusios prognozės nėra labai geros, nes po laukiamo stipresnio augimo 2021 metais, dar kitais metais ji tik šiek tiek padidės iki 1,2 arba 1,3 procento.

Tai reiškia, kad rugpjūčio mėnesio Europos Centrinio banko prognozė, jei ji ir bus pakoreguota, tai labai nedaug, nes numatyti atitinkamai vieno procento ir 1,3 procento rodikliai kitiems dvejiems metams.

Todėl infliacija vis tiek išliks žemesnė už euro zonos monetarinės politikos vykdytojų nustatytą maksimalų dviejų procentų tikslą.

Tikimasi, kad dėl naujos Covid-19 pandemijos bangos ketvirtąjį ketvirtį euro zonos ekonomika fiksuos kritimą. Todėl rinka laukia, kad ECB padidins ir išplės savo pandemijos turto pirkimo programą, kurios dabartinė vertė yra 1,35 trln. eurų, taip pat pateiks didesnį ilgalaikio finansavimo pasiūlymą bankams.

Jau kitą savaitę gruodžio dešimtą dieną bus surengtas Europos Centrinio banko atstovų susitikimas, kurio metu bus priimti sprendimai dėl tolimesnio pinigų politikos vykdymo.
 
Dar nėra komentarų