Technologijų kompanijos - tai didžiulis burbulas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-10-28 16:08 Komentarai: (3)
Greenlight Capital rizikos draudimo fondo vadovas David Einhorn yra įsitikinęs, kad technologijų kompanijų akcijose yra spekuliacinis burbulas, iš kurio sprogimo galima uždirbti.

„Kyla klausimas, kur esame šio burbulo psichologijoje“ - sakė jis.

„Mūsų darbo hipotezė, kuri gali pasirodyti netiesa, yra ta, kad 2020 metų rugsėjo antra dieną buvo sprogusio burbulo viršūnė. Tokiu atveju investuotojų nuotaikos pereina nuo godumo prie susitaikymo“ - pridūrė David Einhorn.

Technologijų sektoriaus atstovių nuosavybės vertybiniai popieriai yra šių metų akcijų rinkos augimo variklis. Nasdaq 100 indeksas yra 33 procentais aukščiau nei metų pradžioje, o štai platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P500 padidėjo tik 5,3 procento.

Tarp burbulo įrodymų David Einhorn nurodo IPO „maniją“, rinkos koncentraciją mažoje vienos pramonės įmonių grupėje, perdėtus vertinimus ir „nuostabią“ apyvartą spekuliacinėmis priemonėmis.

Jis atskleidė, kad Greenlight Capital pakoregavo bendrovių, kurios akcijų kainų kritimo laukia, portfelį, pridedant „krepšelį“, kuriame, yra ir neseni biržos debiutantai, kuriuos rinka ypač aukštai įvertino.
 
1.   Parašė Grand   2020-10-28 18:36  

Koks proto milzinas sugalvojo termina "rizikos draudimo" fondas? Tai beprotybe! Neatitinka nei esmes, nei bet kurios angliskos definicijos, nei anglisko termino.

Hedge funds may be aggressively managed or make use of derivatives and leverage in both domestic and international markets with the goal of generating high returns

kaip zinia didele graza = didele rizika.

Rizikos draudimo ha ha ha ha ha...

 
2.   Parašė stiklas   2020-10-28 18:48  

Hedge reiškia apsidraudimą arba rizikos sumažinimą. Tai kad jie daro atvirkščiai, negu sako, tai nieko naujo finansų pasaulyje.

 
3.   Parašė IT17   2020-10-28 18:53  

yra visokiu tu hedge fondu.... tai