Centriniai bankai rugpjūtį pardavė daugiau aukso nei pirko

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-10-07 14:22 Komentarai: (0)
Centrinių bankų aukso pirkimo etapas, trukęs daugiau nei pusantrų metų, buvo nutrauktas. Jie bendrai rugpjūtį pardavė daugiau šio metalo nei jo įsigijo.

Remiantis Pasaulio aukso tarybos (WGC) duomenimis, rugpjūtį centriniai bankai pardavė 12,3 tonas daugiau aukso, nei bendrai įsigijo. Šiuo metu jų aukso nuosavybė vertinama maždaug 35 tūkstančiais tonų, kurių vertė yra du trilijonai dolerių.

Didžiausią neigiamo grynojo rezultato dalį užėmė Uzbekistanas, nes jis pardavė 31,7 tonas šio vertingojo metalo, be to, mažesnius pirkimus atliko tokios aukso mėgėjos kaip Indija, Turkija ir Kirgizija.

Aukso atsargų likvidavimas, be kita ko, sutapo su tuo, kad jis pasiekė rekordinį kainos lygį, kuris siekė 2075.11 dolerių už Trojos unciją. Tuo tarpu dar šių metų pradžioje šio tauraus metalo kaina siekė tik 1518.17 dolerių. Pasiekus rugpjūčio piką, aukso kaina pasikoregavo ir dabar svyruoja apie 1900 dolerių už Trojos unciją.

2018 metais Centriniai bankai iš viso nupirko 665 tonas aukso, daugiausia per penkis dešimtmečius, o pernai šiek tiek mažiau, t.y. 650 tonų.

Pasaulio aukso taryba (WGC) tikisi, kad nepaisant to, kad per paskutinį vasaros mėnesį Centriniai bankai sumažino minimo metalo bendrą kiekį, jie per visus šiuos metus įsigys daugiau aukso nei jo parduos.

Nuo metų pradžios šis vertingasis metalas pabrango beveik ketvirtadaliu.
 
Dar nėra komentarų