A.Greenspan yra susirūpinęs dėl infliacijos ir biudžeto deficito

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-09-11 13:20 Komentarai: (0)
Buvęs ilgametis Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas Alan Greenspan teigė, kad didžiausią nerimą jam kelia infliacija ir biudžeto deficitas.

„Manau, kad infliacija yra labai rimtas iššūkis, o jos perspektyva yra neigiama. Tai iš esmės yra privačių investicijų išstūmimo ir didėjančio produktyvumo rezultatas“ - per pirmąjį viešą interviu nuo kovo sakė jis.

Jo nuomone, vyriausybės išlaidų disbalansas tampa nebekontroliuojamas. Iki liepos mėnesio skylė šių finansinių metų biudžete padidėjo iki 2,45 trilijono JAV dolerių, tai yra, be kita ko, padidėjusių vyriausybės išlaidų ekonomikai remti padarinys po jos uždarymo laikotarpio, kurį lėmė prasidėjusi koronaviruso pandemija.

„Manau, kad yra rimta klaida nuvertinti tokio didžiulio deficito faktą. Ateityje tai bus gigantiška problema, kurią bus sunku išspręsti įprastu būdu“ - tikino ilgametis FED vadovas.

Alan Greenspan nevertina FED nustatyto naujo vidutinės infliacijos tikslo. JAV pinigų valdžia teigė, kad „laikinai“ leis infliacijai pakilti virš dviejų procentų lygio.

„Nenoriu įsitraukti ir kišti nosies nė į vieną iš šių klausimų“ - reziumavo buvęs centrinis bankininkas, vadovavęs FED darbui nuo 1987 metų rugpjūčio iki 2006 metų sausio pabaigos valdant keturiems JAV prezidentams.
 
Dar nėra komentarų