Euribor artimas minimumui

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-08-13 15:14 Komentarai: (0)
Euribor pirmą kartą per daugiau nei penkis mėnesius nukrito žemiau Europos Centrinio banko palūkanų normos, praneša naujienų agentūra Reuters.

Trečiadienį trijų mėnesių Euribor tarpbankinė palūkanų norma sumažėjo iki minus 0,486 procento. Tuo tarpu Europos Centrinio banko OIS palūkanų norma yra minus 0,47 procento.

„Sistema yra ant tiek užpildyta likvidumu, kad bankai iš esmės sako, kad jiems nereikia pinigų” - teigė Mizuho palūkanų normos rinkos vadovas Peter Chatwell.

Reuters pabrėžia, kad padėtis iš esmės pasikeitė nuo balandžio pabaigos, kai Euribor pakilo iki minus 0,16 procento, o skirtumas su Europos Centrinio banko OIS palūkanų norma buvo didžiausias nuo euro zonos skolų krizės 2012 metais.

Agentūra primena, kad vyriausybės ir centriniai bankai į ekonomiką įliejo daugiau nei dvidešimt trilijonų dolerių kaip paskatą sušvelninti pandemijos sukeltos krizės padarinius. ECB ne tik didino obligacijų pirkimą, bet ir pradėjo pigių paskolų bankams programą ir kovo mėnesį palengvino galimybę jomis naudotis.

ING Londono strategas Antoine Bouvet mano, kad tai galėjo lemti per didelį skolinimąsi, todėl bankai dabar „sėdi ant pinigų“.
 
Dar nėra komentarų