FED ir įmonių rezultatai suteikė palaikymą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-07-30 01:01 Komentarai: (0)
Trečiadienį Amerikos akcijų rinkoje sulaukėme pagrindinių indeksų atšokimo po antradienio kritimo. Augimą lėmė keleto rinkai svarbių bendrovių pranešimai ir pinigų institucijos atstovų išlaikytas požiūris. Jiems pavyko įveikti neigiamą susirūpinimo dėl naujos vyriausybės rengiamos ekonomikos skatinimo programos poveikį.

Platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P 500 šįkart ūgtelėjo 1,24 procento, arba labiausiai per paskutines dvi savaites, ir pasiekė 3258.44 punktų lygį. Didžiųjų šios šalies kompanijų ir bankų bendras indeksas Dow Jones Industrial Average pakilo mažiausiai, t.y. 0,61 procento, o štai technologinis Nasdaq su 1,35 procento prieaugiu buvo lyderis.

Amerikos Centrinio banko atstovai patvirtino savo veiksmus susijusius su ekonomikos palaikymu. Pinigų valdžia pabrėžė, kad tolesni jos žingsniai priklausys nuo situacijos susijusios su koronaviruso pokyčiais.

Trečiadienį rinkoje pastebėtas optimizmas buvo plataus pobūdžio, ką rodo dešimties iš vienuolikos pagrindinių S&P500 indekso komponentų prieaugis. Geriausiai sekėsi technologijų sektoriui.

Tarp bendrovių sėkminga dieną buvo integruotų schemų gamintojai AMD, kurios akcijų kaina padidėjo daugiau nei dvyliką procentų. Tą lėmė didžiausio Intel konkurento pajamų prognozės padidinimas.

Starbucks vertybiniai popieriai brango virš keturių procentų po to, kai didžiausio pasaulyje kavinių tinklo operatorius patvirtino sistemingą savo verslo būklės gerinimą ir atsigavimą. Kitą vertus lėktuvų gamintojo Boeing akcijos pigo, nes jis pranešė apie didesnį ketvirčio nuostolį nei laukta rinkoje, be to, vėl bus apribota naujų orlaivių gamyba.

Ketvirtadienį keturios Amerikos IT milžinės skelbs savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus: Facebook, Apple, Amazon.com bei Alphabet.
 
Dar nėra komentarų