FED pratęsia savo skolinimo programas iki metų pabaigos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-07-28 18:40 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinis Rezervų bankas antradienį pranešė, kad pratęs savo skolinimo programų verslui, valdžios įstaigoms ir asmenims įgyvendinimą iki 2020 metų pabaigos.

Iš pradžių numatyta, kad jų galiojimo laikas baigsis rugsėjo 30 dieną. Daugybė galimybių, pradedant kreditais smulkioms įmonėms ir baigiant šiukšlinių obligacijų pirkimu, dabar galios iki gruodžio 31 dienos.

FED pradėjo įgyvendinti iniciatyvas, nes kovo mėnesį sutriko rinkų veikimas. Likvidumo trūkumas, atsirandantis dėl baimės dėl koronavirusinės krizės, užšaldė rinkas ir paskatino Amerikos Centrinį banką pradėti įgyvendinti įvairias kreditavimo galimybes, kurių dauguma atsirado per paskutinę finansų krizę.

„Nepaprastas FED atsakas į COVID-19 pandemiją, palaikomas Iždo nuosavo kapitalo, suvaidino gyvybiškai svarbų vaidmenį gerinant likvidumą ir atkuriant rinkos funkcijas. Per šį pratęsimą ir toliau remsime kreditų srautus Amerikos darbuotojams, verslui ir savivaldybėms“ - sakė Iždo sekretorius Steve Mnuchin.

Amerikos Iždas turėjo pasirašyti dėl programų pratęsimo, nes jis teikia finansavimą, kurį FED gali panaudoti kaip užstatą.

Į programas įtrauktos galimybės pirminiams prekiautojams ir pinigų rinkoms, įmonių obligacijų pirkimai tiek pirminėje, tiek antrojoje rinkose ir naujausia Main Street paskolų programa. Taip pat įtraukiama terminuota turtu užtikrintų vertybinių popierių priemonė, kaip ir FED Paycheck apsaugos programa, kuria siekiama paskatinti verslus išlaikyti darbuotojus ir tęsti veiklą pandemijos metu.

Vietinių ir valstijų vyriausybių skolinimo programa jau buvo nustatyta iki gruodžio 31 dienos, o komercinio popieriaus priemonė, teikianti trumpalaikį finansavimą verslui, baigsis 2021 metų kovo septynioliktą dieną.

Pratęsimas ateina, nors daugumos programų įsisavinimas buvo gana lėtas. Balandžio pradžioje paskelbę apie šias iniciatyvas, Amerikos Federalinio Rezervų banko pareigūnai teigė, kad infrastruktūra gali suteikti maždaug 2,3 trilijonų dolerių vertės finansavimą.

Vis dėlto iki šiol bendra paskolų suma buvo apie 110 milijardų JAV dolerių, remiantis naujausiais duomenimis, kuriuos FED pateikė Kongresui dėl programų veiklos. Rinkos veikla taip pat buvo stipri, pavyzdžiui, įmonių obligacijų emisija buvo rekordinė.
 
Dar nėra komentarų